"Twingly statistik"

lördag 5 december 2020

Promenader....otursförföljd

 


Vi kom ut lite senare på morgonrundan i morse men vi det var folktomt ändå. Inte en hund i sikte...





Matte fick ta Albins runda också....



...det obligatoriska stoppet. Viktigt att kolla vem som har varit här






Är ute på en längre promenad vid lunchtid



Där borta går ett par mindre hundar. Annars är det lika folktomt som i morse. Visst är det grått väder men det regnar inte i alla fall...



Och sedan var det Albins tur att komma ut på långpromenaden...



Här blev det lite problem för matte att komma fram. En ambulans hade parkerat mitt på den trånga gångvägen utanför äldreboendet. Matte körde över gräsmattan för att slippa vända tillbaka. Albin var mycket intresserad av ambulanspersonalen. Han undrade säkert vad de höll på med?




Det var faktiskt en hundägare med en cocker spaniel ute nu också men de vek av åt annat håll när de fick syn på Albin




På hemväg började det att smådugga....







Meningen var att Robban skulle jobba kvällspass idag men han blev tvungen att uppsöka jourhavande tandläkare. Han fick en fruktansvärd värk i käken igår. 

När Robban var nio år gammal körde han omkull med cykeln. Han bröt käkbenet på två ställen. I tre månader kunde han bara äta flytande genom sugrör. Käkbenet läkte bra på grund av hans unga ålder men ibland kan det uppstå problem med värk och besök hos specialtandläkare som måste skrapa bort brosk. 

Igår kväll ringde han 1177 för smärtan var olidlig trots intag av Alvedon, Ipren och Tramadol. De sa att han skulle ringa jourhavande tandläkare idag. Smärtan och svullnaden av inflammationen blev allt värre. Han ringde 1177 igen. De sa att han skulle åka till akuten på Västerås sjukhus för så här ont skulle han inte behöva ha. Lena skjutsade honom dit. Där var han inte välkommen. "Vi har ingen tandläkare", sa sköterskan. "Nej, men kanske något smärtlindrande som fungerar", svarade Robban men nej han fick inte komma in. "Du får härda ut till i morgon, till kl 10.00 då jourhavande tandläkare öppnar". Det var bara att åka hem igen. Enkel resa tar det minst 45 minuter som de åkte i onödan i regnvädret vid midnatt. 

Idag fick Robban tid hos jourhavande tandläkare i Västerås kl 11.15. En kompis skjutsade honom dit. Han ringde till matte när han kom hem igen, helt omtöcknad av bedövning och smärtstillande. Tandläkaren fick borra rakt igenom en tand ner i käken för att få hål. Varet vällde ut. Han fick stark antibiotika rakt ner i såret. Han ska på återbesök om drygt en vecka.

Matte känner inte någon som har råkat ut för så många allvarliga skador som Robban har gjort genom årens lopp..Han är verkligen otursförföljd...








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar