"Twingly statistik"

måndag 14 december 2020

Promenader....råkallt....tandvård/covid19....nymåne/solförmörkelse

 


Vi tog morgonrundan strax efter åtta för att slippa trafiken till skolan. Då hamnar vi i möte med flera klasser från lågstadiet. Trodde aldrig att att leden skulle ta slut...Undrar vart de skulle?




Ja, långt där borta går det en hund...Det är absolut inget fel på Albins syn i alla fall...



Albin fick också möte, men nu med förskoleklasser. Nästan lika långa led där..






Och så var det dags för långpromenaden...Det är uppehåll i regnandet men riktigt råkallt ute



Albin kollar noga efter om det kan vara Robban som kommer men det var en annan karl till hans besvikelse.....




Där borta bodde en stor vit hund som alltid skällde men jag har varken sett eller hört den på länge...




Vi tog vägen förbi Coop för matte var tvungen att köpa frimärken...





Robban jobbade dagspass idag men fick sluta klockan 12 för han skulle till tandläkaren för att kolla upp inflammationen. Tandläkaren fick borra upp och spola rent för han hade massor av var fortfarande. Dessutom fick han antibiotika och antibakteriellt direkt ner i det aktuella området. Han måste tillbaka minst två ggr till för att spola rent... Robban kan fortfarande inte äta mer än lättuggad mat....

Den här tandläkaren hade också märkt av att patienter som har tillfrisknat från covid19 har fått liknande inflammation efter cirka en-två veckor efter tillfrisknandet.

Matte irriterar sig på att munnen inte tillhör kroppen och sjukvården. Robban har redan betalat 2.500 kr för spolrengöring, röntgen, bedövning och antibiotika och då är det inte tänderna han har haft problem med eller hål i, utan detta är en biverkning från covid19. Tandläkaren tyckte att han hade fina starka tänder. Robban kommer inte ens ihåg om och när han hade något hål sist. 

Däremot har han massor av brosk som bildats efter han bröt käken på två ställen. Tandläkaren sa att så länge han inte har större problem med det, så ska han vänta med att skrapa bort brosket för risken är stor att det bara bildas nytt igen..






Nymåne och total solförmörkelse infaller idag. 



Det som sker är att när jorden, månen och solen ligger i en rät linje med varandra så passerar månen över solskivan och en solförmörkelse uppstår.

Starka energier är i omlopp och dessa kommer att påverka oss lång tid framöver. En nymåne innebär alltid nystart. Det är dags att sätta upp nya mål och inte vara rädd för att lämna gammalt bakom sig. Det är kanske dags att få nya arbetsuppgifter, att flytta, att ändra sin livsstil, att fundera över sina relationer etc. Det är en bra tid för studier och att skapa nya sociala kontakter. Lita på och lyssna till din intuition!

Och som alltid vid nymåne kan tekniska prylar strula, besvärliga trafikproblem uppstå och var försiktig med eld!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar