"Twingly statistik"

måndag 5 juli 2021

Trist och jobbig början på veckan....

 


Den här veckan började inte alls bra. Robban åkte till Ica Maxi i morse för att panta sju stora sopsäckar med burkar. Matte skulle egentligen följt med för att storhandla men hon hade stora besvär med andningen, så de bestämde att Robban skulle skjutsa henne dit i morgon bitti i stället. 

Medan Robban är på Maxi så ringer Lenas pappa till honom och undrar om han kan komma till caféet, då Lena har fått brännskador och är på väg till akuten i Köping.

Hon hade ställt in smör i micron för att smälta det och sedan fått det heta smöret över hand och arm. Robban har varnat henne så många gånger för just detta. Han har jobbat många år i ambulansen och sett alltför många brännskador och vad som kan hända när folk har smält smör eller värmt någon form av vätska i micron. 

Till och med vatten blir alldeles för varmt. Ett glas vatten som värmts i micron kan orsaka farliga brännskador. Anledningen är det inte skapas några bubblor i vattnet, som det gör när man värmer vatten på spisen. Bubblorna hjälper till att kyla ner vattnet så det blir drickbart. I micron blir vattnet skållhet och kan bränna dig rejält.

Nu hade Lena tur i oturen för det kunde lika väl ha hamnat i ansiktet eftersom micron står högt. 

Däremot kan man ju undra hur akuten i Köping fungerar? Lenas bror skjutsade henne dit men hon fick inte komma in. De tittade inte ens på brännskadorna utan sa att hon skulle åka till sin husläkare som finns i Arboga. Väl där blev hon mycket bra mottagen och bandagerad men de sa att hon var tvungen att genast åka till akuten i Västerås. De skrev en remiss och poängterade att de var tvungna att ta emot henne genast. Så många onödiga mil i onödan. Kungsör - Köping =1,5 mil, Köping-Arboga, =1,8 mil och så Arboga - Västerås 5,7 mil, alltså sammanlagt 9 mil för att få akutvård. Eftersom Robban också har jobbat på akuten i Köping så vet han att de alltid ska skicka brännskador direkt till Västerås sjh och inte till en vc.


Nu är Lena hemma och vi får verkligen hoppas att hon kryar på sig snabbt. Brännskador är inte att leka med och smärtan är dessutom enorm.

Nu har Robban ansvaret för caféet. Han måste alltså jobba från 07.00 - 21.00 varje dag förutom på söndagarna då de stänger lite tidigare, även om det igår blev lika sent. Inte nog med Lenas brännskada utan två i personalen är sjuka också.








På förmiddagen ringde matte och ville ha tid hos sin husläkare, för övrigt samma läkarstation som Lena har men inte samma läkare. Matte vet inte vem det var som svarade för hon kände inte igen henne, men när matte sa att hon ville att hennes läkare skulle lyssna på hennes lungor, eftersom hon har fått svårare att andas och även smärtor samt mer slembildning så säger människan "Det står i journalen att du fungerar bra på de läkemedel du har, så du behöver inte komma hit" "Jaså, men det var ju för ett år sedan", säger matte. "Jag vill veta om lungorna har försämrats eller om jag har fått tillbaka lungsäcksinflammationen och därför vill jag att läkaren åtminstone lyssnar på lungorna" "Ja, du får väl komma på fredag kl 11.30 då. "suck"





Och precis när matte var klar med samtalet och skulle ta ut Albin på en promenad så bröt helvetet löst....Först kom åskan och strax därefter regnskurar som har avlöst varandra....



Albin vågade sig ut. Han tycker att åskan är obehaglig men blir inte lika panikslagen som jag blir.....



Matte tog en längre promenad med honom, eftersom det var uppehåll i regnandet då. Just här mullrade det till riktigt ordentligt.....





Inte förrän kl 15.30 fick matte ut mig på en kortare promenad. Jag har legat inne i duschrummet hela dagen... Matte gav mig en Aptus Relax på förmiddagen men när det åskade som värst ville hon ge mig en till men jag var så rädd så jag kunde inte äta upp den..





Matte skulle rosta ett par brödskivor. Då slog det eldslågor ur brödrosten och det blev kortslutning. Robban köpte den för 8 år sedan, så den har väl gjort sitt men trist ändå...











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar