"Twingly statistik"

tisdag 6 juli 2021

Varmt o kvavt...micro....promenader

 


Åter igen en riktigt varm dag...puh...kvavt är det också












Trots värmen är pensionärerna igång med sitt boulespel. Att de orkar...







Matte fick skriva ut lappar som Robban fäste på de tre microugnarna de har på caféet och dessutom höll han ett förmaningstal för personalen, så att de förstår allvaret med att värma vätska i dem.

OBS!

Inga vätskeformer i micron, som vatten, smör o likn. Vatten blir varmt i micron, alldeles för varmt och kan orsaka farliga brännskador. Och kärlet som innehåller vätskan kan genom kemisk reaktion explodera när du öppnar luckan eller när du tar i kärlet. Vilket hände Lena. 


Matte träffade Lena i morse utanför caféet. Fy sjutton, vilka brännskador hon har fått. Fingrarna, hela handen och långt upp på armen är bandagerad. I morgon ska hon på återbesök på Västerås sjh och då ser de närmare hur pass allvarligt skadan är. 

När hon kom till Västerås igår, blev hon snabbt omhändertagen. De fotade brännskadorna och skickade bilderna till både Uppsala och Karolinska sjh för att få råd om rätt behandling. 

När man får en brännskada är tiden till behandling viktig så matte sa till Lena att hon måste anmäla Köpings akutmottagning som skickade henne till husläkaren. Läkaren på vc blev fruktansvärt arg på akutmottagningen som inte hade insett  allvaret. Lena fick en hink med vatten och isbitar av dem. Hon skulle ha armen i hinken hela vägen till Västerås. Hennes bror körde henne och han satte på AC:n så att det blev iskallt i bilen. Det är 5,7 mil från Arboga till Västerås. Smärtan var enorm. Väl framme fick hon morfin..









Matte köpte jordgubbar och färskpotatis på torget idag igen....Två gånger har hon varit på vår Ica-butik. I morse för att handla det viktigaste. Hon skulle ju ha åkt till Ica Maxi och storhandlat men nu måste ju Robban jobba hela dagarna så det blev inte av. Andra gången hon besökte butiken skulle hon hämta ut ett paket som kom med DHL. Båda gångerna var det fullt med kunder. För att handla på Coop måste man installera någon app och det har inte alla kunder möjlighet till eller vill inte så Ica har fått massor av nya kunder. Lite jobbigt för butiksföreståndaren då de flesta av den ordinarie personalen är lediga och de flesta är sommarvikarier och nya på jobbet. Dessutom gäller det ju att få dit varor så det räcker. Lite stressigt alltså...









Vi har inte sett till så många hundar idag men där kommer en kvinna med barnvagn och två småhundar som studsade runt när de fick syn på mig, men de är tysta i alla fall...Alltid något...




Albin tittar långt efter samojedhunden...





Ligger jag inte under öppna spisen så ligger jag gärna under köksbordet nu när det är så varmt....

Vi ska snart gå ut på en längre kvällsrunda och Albin får gå först som vanligt..


Han lämnar inte balkongen mer än när det är dags för promenad om han inte blir tvungen, som när det blir för varmt där ute..






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar