"Twingly statistik"

torsdag 12 september 2019

Långpromenader...hundmöten...olycka, tur i oturen...




Idag har vi gått två långpromenader var med matte..På förmiddagen var det riktigt skönt ute även om det blåste en del



Väntar på att en förskolegrupp ska passera förbi..



Passar på att äta lite gott gräs








Albin får syn på en golden även om det är på långt håll



...och långt där borta går någon mindre hund



...nästa hundmöte, en svart hund modell större. Albin är så duktig!








Om det blåste på förmiddagen så var det inget mot vad det gör nu på eftermiddagen. Det är riktiga stormvindar...



...och mörka moln närmar sig



...tog ett par grässtrån till











Inte bara jag som käkar gräs..




...och där borta kommer nästa hund. Ovanligt många hundmöten på dagens promenader

Och tror ni inte att matte och Albin mötte karln med sina två dvärghundar och som cyklade så fort med dem häromdagen. Idag kom de i full fart igen och de stackars stressade hundarna flyger nästan fram längs vägen. Denna gång hann karln vika av på en annan väg men nu vet matte vilket villakvarter de troligen bor i...Nog är det nyttigt med cykelmotion men inte i den farten och så på asfalt till råga på allt...






Matte vet nog ingen som är så otursförföljd av allvarliga skador som Robban är och det enda sedan han var litet barn. Oftast har han varit på fel ställe vid fel tidpunkt. 
Nu hade han en himla tur i oturen trots allt. 100 kg däck ramlade ner på honom från en däckpelare vid en lastkaj i Örebro. 

De har röntgat huvud, nacke, axlar, rygg och bröst. Han var mest orolig för sin stelopererade nacke men den klarade visst smällen tack o lov. Han har en ruptur i höger axel, muskelskada i överarm och skuldra. Höger arm är helt bortdomnad och obrukbar. Först ville kirurgen lägga in honom men ortopeden tyckte att han kunde åka hem i kväll. Remiss  skickas till ortopeden i Västerås i stället. Han är  också sjukskriven i två veckor.

Matte har en mycket stark intuition. Hon varnade Robban igår och så sent som tidigt i morse att han skulle vara extra försiktig och uppmärksam för olyckor kommer att inträffa torsdag eller fredag. Två dygn före fullmåne som är på lördag är alltid riskfyllda på ett eller annat sätt. Matte blev alltså inte förvånad när hon fick ett sms från Robban på akuten.

Mest besviken är Robban över att han inte kan delta i den första återträffen av plutonen som han låg på år 2004 i Kosovo och som sker denna lördag och som han har sett fram emot. Han har alldeles för ont...Så typiskt!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar