"Twingly statistik"

lördag 28 september 2019

Tur med vädret...nymåne...




Det har ösregnat hela natten men i morse var det uppehåll. Ja, det var riktigt skönt väder ute, friskare luft och vindstilla...



Matte försökte undvika att jag skulle bli tvungen att gå i vattenpölarna. Hon vet ju att jag inte vill det så bitvis blev det lite slalomåkning..



Riktigt bra utkiksplats som jag gärna vill stanna till på varje morgon



Precis när vi kom hem från morgonpromenaden såg jag att Robban parkerade bilen. Han tog sedan morgonrundan med Albin










Ute på långpromenad på förmiddagen



Där borta går en väluppfostrad och fin hund som vi ofta möter på våra promenader.



Och här väntar vi på matte som är inne och köper grädde till middagen..





Vi hade verkligen tur med vädret för vi hann knappt hem innan det var dags för kraftiga regnskurar igen...











Matte har läst  "Omgiven av idioter" av Thomas Erikson. Författaren har också blivit en av landets populäraste föreläsare. Han menar att man vetenskapligt kan sortera in människor i fyra olika färger, rött, gult, grönt och blått. En röd person är drivande, en gul är social och utåtriktad, en grön är relationsorienterad och en blå är strukturerad. Detta skulle underlätta vår kommunikation, enligt honom. Forskningen säger precis tvärtom.

Matte tycker att det är en underhållande bok. Visst kan hon  känna igen utpräglade personlighetstyper i de olika färgerna bland sina vänner, släkt, bekantskapskrets och tidigare yrkesliv men hon tror att de flesta är en blandning av fler färger. Själv tror hon sig vara grön med både gult och blått i sig.




Det är nymåne och som alltid när månen är i denna fas är det bra tid om du vill göra livsförändringar, börja motionera, äta mer hälsosamt, sluta röka, byta jobb, starta företag, flytta eller ta tag i vad som behöver rensas bort i ditt liv.

Vanligt är också strul med tekniska prylar och trafikproblem.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar