"Twingly statistik"

torsdag 19 mars 2020

Problem med inköp...hundar...sjukdom...




Här står jag utanför Ica efter morgonrundan. Matte skulle beställa varor från Ica på nätet men de hade ingen hemkörning förrän i nästa vecka pga trycket nu. Och om hon ville beställa på nätet och låta personalen plocka ihop varorna för avhämtning på baksidan av butiken så tar det nu två veckor innan hon kan hämta sina varor. Väldigt många beställer via nätet nu.

På Mathem var det ännu längre kö till hemkörning så matte tänkte att hon kunde gå till Ica när de öppnade i morse för att undvika en massa människor i trång och liten butik. Det var bara det att fler tänkte samma tanke. Butiken var full av främst pensionärer. En dam frågade matte: "Vågar vi vara här?" och matte svarade "egentligen inte"...Matte tänkte bara köpa det viktigaste men de flesta varorna var slut.




Efter frukost fick Robban åka till Ica Maxi även om han också kan dra hem smitta om det vill sig illa. Han fick med sig en lång lista på varor men där var också tomt på hyllorna så det var mycket som han inte kunde köpa. Matte har inte hamstrat någonting men brukar storhandla så att basvarorna räcker en månad men där var helt slut på både toa-o hushållspapper, pappersnäsdukar, pasta, ris, knäckebröd, nötfärs, djupfryst torsk, konserver m fl varor. Robban tyckte synd om personalen som jobbade och slet så gott de kunde och fick möta "besvärliga" kunder. De flesta kunderna var pensionärer där också..


Sedan fick han stanna till vid Zoobutiken för att köpa kattsand, bajspåsar och kattgodis till Leo.



Leo gillar detta torrfoder och får det som godis på kvällarna..





Under tiden som Robban och Albin var i Köping för att handla tog matte och jag en långpromenad i det sköna vädret



Framför oss går damen med den överviktiga och griniga rottweilerkorsningen så vi fick gå i snigelfart  ända tills de försvann åt annat håll. Matte fattar inte att damen envisas med att gå med hunden i ena handen och handväska i den andra då hon har svårt att hantera sin starka hund vid hundmöten. Det hade varit lämpligare med antingen ryggsäck eller midjeväska kan man tycka men det passar väl inte till klädseln som hon alltid har på sig, kappa och hatt....





Det finns hur mycket spännande dofter som helst. Det var länge sedan jag såg så många hundar ute som jag har sett idag



På eftermiddagen tog vi en ny promenad som startade vid Coop. Matte skickade in Robban som fick posta ett par försändelser åt henne.


En massa dofter här också



Albin gäspar stort som vanligt...





Där borta kommer ett gäng hundar som jag inte känner igen...



Albin fick också syn på dem förstås






Lenas barnbarn som fyllde två år för en månad sedan fick åka akut till sjukhuset i Västerås idag. Lena fick gå från jobbet och  skjutsa sin dotter och barnbarnet dit då de blev nekade både sjukresa med taxi och ambulans tack vare den eventuella smittorisken. Pojken har haft mycket hög feber i fyra dagar och är geggig i ögonen. Det första de gjorde var att ta coronavirustest på honom men han hade inte corona och det var ju skönt att höra. Sedan kom han in till barnläkaren. Det visade sig att han har öroninflammation på höger öra, halsinfektion och ögoninfektion. Dessutom var de tvungna att kolla hans blodsocker som var för högt och det beror på infektionerna. Han har ju diabetes 1. Den enda medicinering han fick var Alvedon + Ipren för att minska feber och ge smärtlindring. De ville inte ge penicillin till honom.

Lena fick inte följa med in på sjukhuset utan fick vänta utanför i bilen och det här tog ju sina timmar. Tur att det var sol och skönt väder...

Hoppas nu att han tillfrisknar snabbt i alla fall! Stackars liten!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar