"Twingly statistik"

fredag 27 mars 2020

Promenader...coronavirus




I morse tog vi morgonrundan lite tidigare eftersom läkaren skulle ringa till matte. Det var strålande fint väder redan då...




Robban kom och käkade frukost här efter att han hade gått morgonrundan med Albin. Sedan skjutsade han Lenas yngsta dotter till hennes husläkare i Köping. Hon har halsfluss med hög feber. 







Den nya läkaren ringde till matte. Hon kunde inte förstå att lungmottagningen avbokade mattes tid. De sa till matte igår att de bara tog emot akuta fall nu i coronatider men läkaren tyckte att matte verkligen var ett akut fall och det sa ju även läkarna redan i december när matte var inlagd på medicin i Köping. Hur som helst frågade matte om hon kunde ta Prednisolon när hon får den värsta andnöden som oftast sker nattetid även om hon är överkänslig mot kortison. Dessutom tror hon att hon har fått tillbaka lungsäcksinflammationen för hon har samma symtom som i januari. Det bestämdes att matte ska äta en kur på femdagar men att hon måste åka till akuten om hennes blodtryck stiger och blir skyhögt. Reaktionen som matte får av kortison. Matte som har träffat många läkare under årens lopp fick i alla fall ett positivt intryck av denna läkare genom telefonsamtalet och det låter ju skönt.




Matte tog ut Albin på en långpromenad. Här väntar han medan matte plockar upp efter honom..



Matte tror att stans alla hundar var ute i det sköna vädret för de mötte väldigt många. Albin var så duktig vid varje möte. Här tittar han långt efter en sprallig unghund som ville fram till honom

Under tiden som matte var ute med Albin kom Robban hit och då fick jag gå ut med honom i stället. Vi mötte Albin och matte bakom ishallen när de var på hemväg...






Vid 14-tiden tog vi en ny långpromenad



Vi stannade till en stund medan Robban fick ett viktigt samtal...



Matte skickade in Robban att handla lite inför helgen. Matte är förvånad över att folk inte är mer försiktiga nu. En strid ström av människor i olika åldrar men mest äldre gick in i butiken och Robban berättade att de stod nästan på varandra i kassakön, endast han höll avstånd från övriga kunder och även från kassörskan. När vi sedan gick förbi systembolaget så var där fullt av kunder också, många av den äldre generationen. Matte tror att människor här inte tror att det är så farligt med smittan för att stan är så liten.

Robban fick igår reda på att det finns 10 personer med konstaterad coronasmitta här i stan, alla har hemkarantän och de flesta av dem jobbar i Köping.

Lena fick ett sorgligt besked idag. En bekant till henne i Jordbro i Sthlms län avled igår av coronaviruset. Han insjuknade för bara en vecka sedan. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar