"Twingly statistik"

måndag 9 maj 2022

Otur....promenader....balkongen...

 


Man kan väl säga att matte har lite otur ändå. 



Hon har väntat i drygt två år på att få gå på konserten med Thomas di Leva, där han tolkar David Bowie. Konserten har skjutits upp gång efter annan pga covidpandemin. Nu blev den äntligen av igår, söndag i Västerås. Och vad händer då? Jo, matte vaknade med ögonen helt igenmurade och stans smärta i bihålorna och frampå dagen fick hon även feber. Hon kunde alltså inte åka eller knappt röra sig ens, åtminstone inte huvudet. Så typiskt, sa matte för det är inte första gången det händer att hon har fått ställa in ett konsertbesök.

I morse var hon tvungen att avboka sjukgymnastiken som hon skulle vara på kl 09.00. Hon har lika ont och är lika febrig idag.

Matte opererade bihålorna i februari förra året på Västerås sjh. Hon var på återbesök på sensommaren. Då sa läkaren att hon skulle kalla henne på återbesök i februari i år och på den vägen är det. Matte kontaktade öron/näs/hals den 29 mars och efterfrågade återbesöket, eftersom hon hade besvär med bihålorna redan då. Sköterskan svarade att en annan sköterska som hade hand om just mattes läkares bokningar skulle höra av sig, men ingenting har hänt och nu är vi en bit in i maj. Matte tycker att det är väldigt nonchalant, oavsett vem som bär ansvaret..Matte har sagt det tidigare att  hon saknar sjukvården innan 2000-talet. Nu fungerar ingenting...





Robban tog morgonrundan och har även gått en rastrunda med oss på eftermiddagen. Efter frukost tog han med sig Albin, som fick sitta i hans bil i ett par timmar. Albin älskar ju att vara i bilen, där han kan titta ut på omgivningen. Hemma blir han lätt rastlös om han inte får de vanliga långpromenaderna på de tider han är van vid. 



Matte tog ut mig på en långpromenad först innan hon hämtade Albin.

När matte skulle köra ut elrullstolen, vägrade Iris att flytta på sig. Matte var tvungen att flytta undan henne. Hon är inte rädd om livhanken den katten...






Vi stannade till vid Ica en kort stund. Matte var tvungen att köpa lite  frukt o grönsaker.



Kollar in en stor blandras som jag inte har sett tidigare. Han verkar lite busig och sånt gillar jag inte...




Nu kommer en amerikansk cockerspaniel som jag inte heller har sett tidigare




Det här var riktigt intressant...




Albin tyckte nog att det var skönt att sträcka på benen i alla fall...



Han har fått syn på en så kallad "kamphund", modell större




Huvudet går som en propeller på honom. Han iakttar precis allting...






Det är alltid ett obligatoriskt stopp vid det här trädet...





Matte öppnade balkongdörren, så att Albin kunde vara där ute om han ville. Nu var det 20 grader varmt. Matte har inte fixat i ordning balkongen ännu. Möblerna står fortfarande under en presenning.



Matte klarar inte av att göra så mycket av förklarliga skäl, men hon har i alla fall gjort statistiken från föregående veckas försäljning. Det var inte lite 90 gr hamburgare som gick åt i lördags vid cruisingen. 


Robban var ansvarig för ruljangsen inne på caféet






Nu på lördag blir det bakluckeloppis som LIONS anordnar på torget, så då kommer caféet ha samma meny som i lördags och det kommer också att säljas ute, utanför caféet på torget. Där serveras enbart hamburgare och grillkorv samt dricka förstås.





Nu ska matte ta en lite längre kvällspromenad med Albin och sedan är det min tur...











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar