"Twingly statistik"

torsdag 26 maj 2022

Promenader i ösregn...Glad Kristi himmelsfärdsdag


Idag har det verkligen varit folktomt ute och det är väl inte så konstigt med tanke på vädret. En enda hund har vi sett och det var på min morgonrunda med matte....Då hade det ännu inte börjat regna. Sedan har regnskurarna avlöst varandra...




Albin kom till slut på sin morgonrunda också...







Regnet vräker ner men på fotbollsplanen liras det fotboll ändå. Enda stället vi såg några människor på...



...och vid demensboendet var det helt dött som i övriga stan

Caféet var också stängt. Robban frågade om matte ville följa med till Ica Maxi, men hon tackade nej. Eftersom folk hade fått lön igår, så förstod matte att det skulle vara fullpackat med folk där som hon inte ville trängas med och hon hade rätt...






Om det regnade mycket när Albin var ute så var det inget mot när jag tog mina promenader. Det blev inte många bilder tagna idag. Vet inte hur många gånger som matte har bytt kläder, trots regnrock och lång täckkjol över byxorna?






Idag är det Kristi himmelsfärdsdag, en helgdag inom kristendomen

Matte konfirmerades på denna dag för en herrans massa år sedan. Då inföll dagen den 10 maj. Det matte minns mest var att det regnade då också. Matte hade legat med papiljotter hela natten, vilket inte var det bekvämaste precis. Innan konfirmationen i kyrkan skulle hon fotograferas hos en fotograf. På vägen dit kom regnet, så alla de fina lockarna försvann. Matte blev förstås inte så glad.

Kristi himmelsfärdsdag är inom kristendomen den dag då Jesus efter återuppståndelsen lämnade jorden och fördes upptill himlen inför elva av apostlarna. Dagen infaller den 40:e dagen  efter påskdagen.

Kristi himmelsfärdsdagen firades förr som den första sommardagen med bl a metning, gökotta och Kristi himmelfärdseldar.











 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar