"Twingly statistik"

lördag 7 maj 2022

Promenad i ösregn....tvätt....bilar o bilar o bilar...

 


Nu är jag jättetrött.. Först hamnade matte och jag i världens regnväder. Himlen öppnade sig och regnet fullkomligt öste ner. På eftermiddagen var det uppehåll och solen tittade till och med fram. Då var vi ute och tittade på massor av bilar, alldeles för många i min smak. De kom vid 15-tiden och man trodde aldrig att kortegen skulle ta slut. Mitt i allt kommer ambulansen på utryckning. De hämtade en person i vårt hus, i trapphuset intill. 

Matte gick hem med mig efter ett tag, eftersom hon såg att jag inte gillade det hela. Hon återvände för att ta några bilder..






Knattefotboll på gång på förmiddagen, precis innan regnet kom


Mitt under långpromenaden med Albin kom de första dropparna...





Vi hann inte långt förrän regnet öste ner...



Även om jag hade bråttom hem, så tog jag mig tid att undersöka några intressanta dofter..








Och för tredje gången denna vecka har matte haft tvättstugan. I natt hade Albin spytt upp gräs och galla, så matte blev tvungen att tvätta täcke och lakan. Hon la aldrig på överkastet igår och det var ju bra. Nu slapp hon tvätta det också......








På eftermiddagen klarnade det upp...Matte och Albin mötte en granne, en äldre dam som var ute på en promenad. Hon sa att hon inte mådde så bra men ville röra på sig och få lite frisk luft..



Intressant tydligen...







När matte och jag kom till raksträckan vid demensboendet, sitter damen som inte mådde så bra på en parkbänk. Nu orkade hon inte gå längre. Vi stannade tills hennes make kom och hämtade henne med bilen. De bor också i trappuppgången bredvid oss, samma som ambulansen hämtade en person i tidigare idag.



Jag är noga med att undvika vattenpölarna...



Jaha, och här har Albin varit märker jag....





Bilderna nedan är bara en pytteliten del av alla bilar som deltog i cruisingen...

















Matte hörde att caféet har fått jättemycket beröm för arrangemanget. Allt gick lugnt och stilla till. Många förare är ju äldre och i en del bilar är det hela familjer, många hundar såg jag också till. Det är skötsamma personer som deltar i dessa cruisingar. De vill träffas, prata och kolla varandras bilar. Många bilar är av hög kvalité och värda en förmögenhet och med tanke på dagens bränslepriser så kostar det nog en förmögenhet att åka omkring i dem också...

Caféet hade ställt upp en grill utomhus som Lena och kompisen Janne samt extra personal tog hand om. Robban skötte ruljangsen inomhus med hjälp av extra personal.

Där fanns också personal som dirigerade bilarna och såg till att allt gick städat till. Inte en polis har synts till, men det behövdes ju inte heller...

Och tur med vädret hade de verkligen...











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar