"Twingly statistik"

onsdag 23 mars 2016

Ett år....tålamod.....svordomar









Matte blev lite förvånad över att se Albin ligga utsträckt på Robbans säng när hon gick in dit i morse för att ta ut honom på morgonrundan. Det tog ett år innan Albin gick upp och la sig i Robbans säng. 

Robban själv hade åkt redan klockan sex för att hinna i tid till Karolinska sjukhuset där han skulle vara kl åtta.

Albin har aldrig gått upp i vare sig sängar eller soffor tidigare förutom en gång på nyårsafton då han blev rädd och hoppade upp till Robban.


Och inte ville han gå ut heller morgontrött som han är så matte fick lirka med honom som vanligt..













Hittade en riktigt spännande doft......





...när jag plötsligt hör ett plask. Det var en fisk som hoppade upp i vattnet















Albin kollar på tre dvärghundar som är uppbundna i ett staket. De blev fullkomligt galna när de fick syn på Albin. Den ena bjäbbade högre än den andra. Albin undrade nog mest vad de höll på med. Han bryr sig inte speciellt om små hundar.....




Albin är mycket intresserad av stora pinnar men han försöker aldrig ta upp dem. Här hittade han ett gäng intressanta grenar som han måste undersöka





Han har fått syn på en labrador men behöll lugnet ändå trots att den närmade sig honom...






Nästa hundmöte som Albin klarade galant...kul

















Robban var ju på Karolinska idag för inskrivning inför operationen. Han fick träffa specialistläkaren, narkosläkaren, sjuksköterska och sjukgymnast. Han fick genomgå en ordentlig undersökning, massor av blodprover, EKG och neurologiska tester. Det enda som var lite onormalt var blodtrycket där undertrycket var lite väl högt.

Operationen kommer att ta två timmar. Enligt läkaren kommer han därefter att få mycket ont och bli tvungen att gå på mycket starka smärtstillande tabletter. Regelbunden daglig sjukgymnastik är viktigt efter op. Dessutom fick han en lista på en hel del rörelser som han inte får göra efter op för att det ska läkas ordentligt.

Ska bli intressant att se om han kan hålla sig ifrån iPhone och iPad? Han får inte sitta med framböjt huvud och inte heller böja huvudet bakåt.


Helst ska han sitta på kontorsstol med högt ryggstöd när han tittar på TV eller den stationära datorn.
Matte har en kontorsstol som hon gillar men Robban tycker inte alls att den är skön och det är inget högt ryggstöd på den.

Ja, ja, det låter som en pärs men han kan inte fortsätta att ha det så här ont.....














Robban kom precis när vi skulle ta en promenad så han följde med innan det var dags för honom att äta och byta om. Han såg dötrött ut men han jobbar nattpass och började kl fem. I morgon bitti kl 07.00 ska han byta däck på bilbärgaren hos däckfirma och sedan ska han byta till sin egen bil. Det gäller att det går utan problem i rusningstrafiken och det är många mil emellan för han ska vara hos sjukgymnasten här i Nynäs kl 11.00. Det är Robbans sista arbetspass innan operationen.












Annars kan jag berätta att min matte har varit på dåligt humör idag. 

Matte gillar ju inte påsken alls och firar den aldrig men hon ville ju göra lite påskfint ändå. Hon putsade fönstren i köket och i sovrummet och bytte gardiner. 




Hon var dock tvungen att stryka köksgardinen och ett par dukar först. Matte HATAR att stryka. När hon äntligen var klar så strulade det när hon skulle få på gardinen på stången. Det verkar som om gardinen hade krympt lite i tvätten men med envishet och en del fula ord så fick hon på den. 

Nästa problem uppstod när hon skulle hänga upp den. Matte måste ju kliva upp på en stol men med det mycket onda knäet på vänster ben och den onda höften på högra sidan så var det lättare sagt än gjort. Men har matte bestämt sig att gardinen ska upp så ska den det och efter ännu fler fula ord så lyckades hon få den på plats.






Droppen kom sedan när matte skulle städa och först då dammsuga. Hon hann dammsuga i sitt sovrum och i hallen men sedan la dammsugaren bara av. Den var helt död. Då kom nog hela mattes fula ordförråd..



Jag visste inte att matte kunde så många svordomar....

Matte har inte råd att köpa en ny dammsugare nu och med tanke på allt hund- och katthår som vi fäller just nu så förstår jag att hon känner sig desperat och förbaskad....














Nu vill Albin ut på kvällsrundan så matte ska gå med honom...














Det är fullmåne och matte är inte ett dugg förvånad med tanke på allt strul som hände idag och dagen är inte slut än...





























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar