"Twingly statistik"

måndag 28 mars 2016

Kyrkogård....påskbad....omväxlande väder


Jaha, så var påskhelgen över för denna gång.....

Långfredagen:





Vi åkte till Skogskyrkogården för att matte ville pynta föräldrarnas grav. 


Albin tyckte att det var lite läskigt när Robban försökte tända ljusen




Jag blev eld och lågor när jag hoppade ur bilen och kände alla doftspår. Det måste springa många vilda djur här inne för jag fick vittring åt alla möjliga håll.  Matte blir ju alltid lite irriterad på mig när huvudet går som en propeller och jag inte kan koncentrera mig på det hon säger men det är inte lätt när så mycket spännande finns i närheten....



















Det är något speciellt med Albin och parkbänkar. Han kan inte gå förbi en utan att han måste fram och nosa på den. Nu fick han hoppa upp på ett par stycken som vi passerade och det gillar han verkligen..



Skogskyrkogården är ju väldigt stor så vi tog en längre promenad runt gravområdena. En del gravar stannade vi till vid för de var så otroligt fint dekorerade och man kan riktigt känna sorgen och saknaden från de anhöriga. Framför allt när det gäller barn och yngre personer....Det är i alla fall en mycket rogivande plats att vara på....






Vi hade tur med vädret för det började regna när vi var på hemväg...













Mycket trött efter utflykten till kyrkogården





Det var Albin också









Påskafton:

Carina kom hit på påskafton. Jag blev förstås jätteglad över att hon var här hela dagen. Carina åkte dock hem tidigt på kvällen för hon behövde sova eftersom hon skulle upp fyra på natten för att hinna till Tyresö där hon hade en tidig körning till Norrköping.

Lite god påskmat fick vi också smaka på....

Nicklas hade åkt med kompisar till bilmässan i Jönköping så han var inte med.




Matte fick en jättefin blombukett av Carina.











Påskdagen:




Jag förstod att något obehagligt skulle hända när jag såg att matte tog ut kattlådorna och en massa andra prylar från badrummet. Jag befarade det värsta och det var precis det som hände. Jag skulle bada och det är inte alls kul. 





Robban lyfte in och ställde mig i badkaret. Usch, så jag skakade. Robban pratade lugnande med mig men jag tycker att det är så otäckt så jag kunde inte slappna av. 



Hur som helst stod jag stilla och bara längtade tills det skulle vara över men först skulle det schamponeras och sköljas och sedan fick jag balsam i pälsen som skulle sitta kvar i tre minuter. Det kändes som en hel evighet. 




Jag kan lugnt säga att jag blev överlycklig när hela proceduren äntligen var över. Jag sprang runt som ett jehu genom hela lägenheten. 

Albin stod som ett fån i köket och verkade smått orolig över att han också skulle behöva bada och det skulle han. Robban lyfte in honom också men han har ju ingenting emot att bli blöt så han tyckte nog bara att det var skönt. Dörren stod lite på glänt för att det inte skulle bli så immigt där inne i värmen så nyfikna Iris hade gått in för att titta på.








Nu tyckte Robban att det var lika gott att även Iris fick bada. Han var dock lite rädd för hur han skulle se ut efteråt med tanke på hennes klor men till hans förvåning tyckte tydligen Iris att det var jätteskönt för hon stod helt stilla i karet under hela proceduren.


Nybadad



Leo slapp inte heller undan. Han hade i och för sig gömt sig men Robban hittade honom bakom en gardin så han hade inget val. 

Katterna badar i Yes



Leo har badat oftare än Iris och trots högljudda protester så stod även han stilla och lät sig schamponeras och sköljas ur. 


Nybadad...Matte har inte borstat hans päls ännu


Robban var glad att alla bad hade gått så lätt och utan problem och matte var glad över att alla djuren nu är rena och att badrummet blev ordentligt städat efteråt.










Vi har ju varit ute på de vanliga promenaderna också förstås....



Morgonrunda igår i stormvindar



Ändå ska folk ut med sina båtar och fiska





Änderna tycks inte bry sig om de hårda vindarna






Det blev ett kort stopp vid närbutiken




Albins stretchövningar







Ytterligare ett stopp vid butiken





Två grabbar leker med en radiostyrd bil och det har fångat Albins intresse. Bilen går hur fort som helst....kul




... jag tror att jag har fått syn på en ekorre





Jag hälsade på Timo men han var mer intresserad av Robban som stod på andra sidan vägen med Albin som studsade och hoppade som han gör när han får syn på Timo. Timo ville hälsa på Robban men det fick han inte den här gången...








Annandag Påsk




Idag är det strålande vackert väder till skillnad från gårdagen då det blåste stormvindar. Solen skiner och det är riktigt varmt.....



Betydligt lugnare ute i morse


Fler båtar som ska i sjön




...och nu kommer en till















Förutom att matte har sett en hel del hockeymatcher under helgen. Det har ju varit spännande matcher varje dag även om Djurgården har spelat klart för den här säsongen. 

Gladast blev hon över att Karlskrona vände och vann över AIK och av den anledningen spelar kvar i SHL medan AIK är kvar i Allsvenskan och att Luleå vann över Färjestad så att inte de sistnämnda gick vidare till  semifinalerna.


Matte har förstås läst som vanligt. Nu var det en tjock bok av Nora Roberts. Det är en blandning av spännings- och kärleksroman. Den var lättläst och underhållande men för förutsägbar. Boken hade kunnat kortas en hel del enligt matte.














Nej, nu ska vi gå en långpromenad innan Robban ska åka och tvätta sin bil. Det ser ut som den har åkt genom lervälling..Det skitigaste jag har sett faktiskt...



























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar