"Twingly statistik"

torsdag 26 januari 2017

Grattis Albin!...ärenden...








Enligt passet så är det Albins födelsedag idag men hans övriga kullsyskon är födda i april. Något har blivit fel när det gäller registreringen med andra ord. Hur som helst firar vi hans födelsedag idag också och det mycket för att matte tycker att han är en typisk Vattuman-hund och att han är värd att firas två gånger. Albin är en otroligt snäll, glad och tillgiven hund som är lätt att ha att göra med i alla situationer förutom vid kloklippning. Då blir han fullkomligt panikslagen så det sker på veterinärklinik numera..



Albin och hans två bröder, Denniz och Gemini. 8 veckor gamla hittades de tillsammans med sin utmattade mamma Silvia på en hårt trafikerad gata. De fick flytta in i tryggheten på hundhägnet. Albin kom till oss i mars 2015 och då hade han bott i hägnet i tre år och alltså inte sett någonting annat. Han var jätterädd för allting. Han har utvecklats enormt, självförtroendet växer ständigt men han tycker fortfarande att vissa stora hundar är otäcka och de måste man passa sig för. Troligen har han inga bra erfarenheter med sig från hägnet när det gäller större hundar. Kanske var han en hackkyckling. Vad vet vi? 

















Inte förrän klockan 09.30 gick matte in för att ta ut Albin på morgonrundan. Han var inte speciellt intresserad. Efter en mysstund med matte kom han ut i alla fall....




Här kollar han på en chow chow som springer upp och ner i en stor snöhög





En mycket intressant doft















Vi har uträttat massor av ärenden eller rättare sagt matte och Robban har gjort det. Han kom hit vid lunchtid. Det blev en tur till sopcontainrarna med massor av förpackningar och skräp av alla de slag. 

Nästa stopp blev containern för klädinsamling med fyra stora kassar med jättefina kläder. Matte hade nog kunnat sålt några klädesplagg som hon inte ens har använt men det orkar hon inte hålla på med. Bland annat hade hon två par hundförarbyxor, ett par fina arrakoutdoor och ett annat par där till och med prislappen fanns kvar. De kommer ju inte till användning genom att hänga i klädkammaren så nu hoppas hon att de kommer till någon som bättre behöver dem. Dessutom hade matte packat ner Robbans jättefina skiddress. Den har hängt oanvänd i garderoben i flera år så nu var det dags att göra sig av med den tyckte matte. Konstigt nog protesterade inte Robban.

Färden fortsatte till Ica Maxi för inköp av kattmat och lite andra nödvändigheter. 


Leos favorit



Matte var också inne på apoteket med en påse mediciner som hon inte har någon användning av. Hon har lagt ut massor av pengar på mediciner som hon inte har kunnat ta utan har blivit sjuk av i stället så nu blev hon av med dem.










Och till slut åkte de till Djurboden för att köpa torrfoder till katterna.


Iris favorit












Nu ska vi gå en längre promenad...



Det är grått och disigt idag















Nu startar hockeymatchen Djurgården - Färjestad strax men  jag väntar på kvällsrundan för vi skulle få något extra gott i kväll med tanke på Albins "födelsedag"





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar