"Twingly statistik"

fredag 15 september 2017

Orolig natt....utevistelse...gäsp/stretch




Vilken orolig natt! Matte och jag gick till sängs vid 22-tiden och allt var frid och fröjd då. En timme senare vaknar matte av ett otroligt illamående och en konstig känsla i huvudet och tryck i bröstet. Hon kollar blodtrycket som nu plötsligt är skyhögt. Hon ringer till Robban för att rådfråga honom. Robban kommer mitt i natten för att kolla upp hennes tillstånd. Han ringer 112 som undrar om han kan köra matte till sjukhuset och det kunde han så de åker iväg. Självklart undrade jag vart de skulle men både Albin och jag sov sedan lugnt vidare i varsitt sovrum.



Flera timmar senare kom de hem igen då läkaren lyckades få ner trycket med medicin även om det fortfarande var högt. Matte säger att det var den trevligaste läkaren hon har träffat på mycket länge, åtminstone på en akutmottagning. Han var både skojfrisk, noggrann och kunnig. Han ville kopiera av lappen som matte bär på sig och där det står alla mediciner som hon är allergisk mot. Det är den första läkaren som förstod att matte inte heller tål kortison, något som många läkare brukar försöka få matte att ta mot svåra smärtor även när hon själv vet hur hon reagerar. De vill inte tro att hon inte kan ta det eller erkänna att man kan vara allergisk men den här läkaren förklarade till och med varför när han såg de övriga medicinerna på listan.




Nu måste matte kolla blodtrycket och eventuellt lägga upp någon behandlingsplan hos sin husläkare på måndag. Matte säger att hon känner sig som en följetong hos honom för nu har hon varit där med diskbråck i ländrygg, artros i höft och ben, kliande hudbesvär och så nu blodtrycket och allt inom kort tid. Det konstiga är att blodtrycket har varit bra och stabilt i månader utan medicinering och så plötsligt rusar det bara i väg och det är ju inte första gången det händer. Det finns aldrig några avvikelser på EKG. Mysko verkligen!












Albin blev riktigt snopen när Robban helt plötsligt la sig i sängen bredvid honom för att sova när de kom hem från sjukhuset. Det var ju bara några timmar kvar till morgonrundan...



Sedan blev det utevistelse i trädgården













Albin gillar mig. Han får gärna slicka mig på huvudet men jag gillar inte när han ska in i öronen



Lena har tydligen kämpat med den här rosen i flera år men nu slog den äntligen ut....Så fin!










Är äntligen hemma i tid till kvällsmaten




Albin gäspar och stretchar ofta varje dag. Här lyckas han göra det samtidigt och han kan gapa stort...











Mätt och belåten!



Det var tur för Albin att jag sov djupt efter kvällsmaten för annars hade jag aldrig tillåtit honom att ligga mitt ibland mina älskade mjukisdjur

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar