"Twingly statistik"

onsdag 17 oktober 2018

Löv...skolmat...vatten




Mycket löv är det. Jag busade faktiskt runt i löven en stund....Det blev en skön promenad trots att det duggregnade på förmiddagen














Albin stretchar och gäspar samtidigt efter bilresan

Matte och Robban hade varit både på Coop och Ica. På Coop kryllade det av skolbarn i 12-13-årsåldern som tydligen inte gillade skolmaten och det var inte första gången utan det händer ganska så ofta. Bättre med läsk, kakor och godis tydligen men det är knappast en näringsnyttig diet




....och gatuköksvagnen på torget hade också många skolungdomar som kunder och det var likadant igår. De har i alla fall kvalitetskött i sina hamburgare. Matte ser gatuköket från köksfönstret och kan inte förstå hur barn har råd att handla där så ofta?

Matte var tvungen att gå in och kolla skolmatsedeln för denna vecka. All mat till övriga skolor och förskolor här i kommunen lagas här i den nya fina skolan intill oss. Eleverna  har alltid två rätter att välja mellan, varav en är vegetarisk.

Idag var det Skinkfrestelse eller Zucchinipiccata, tomatsås, ris. Igår fick de välja på en fiskrätt eller blomkålsgratäng. Säkert gott men inte direkt några favoriter hos de flesta barn och ungdomar säger matte som har jobbat med barn/ungdomar i större delen av sitt liv. Hon skulle gärna vilja veta hur mycket mat som slängs egentligen? För menyn resten av veckan var väl inte heller något som eleverna hurrar för. 










Matte brukar alltid ha en karaff med vatten på diskbänken. Här ligger Iris och väntar på att hon ska fylla på den




...och matte hann inte mer än att ställa ett glas med vatten på soffbordet förrän Iris var där och drack












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar