"Twingly statistik"

söndag 13 januari 2019

Halka...snö....Tjugondag Knut....lek




Just nu snöar det en hel del men tidigare idag var det uppehåll men väldigt halt. Det är -3 grader men det känns  betydligt kallare.




Vi har bara gått de vanliga promenaderna både under gårdagen och idag....









Det har varit mycket sport på TV under helgen, både skidor och hockey. Det verkar som Albin också gillar hockey. Det är ju en snabb sport så det passar väl honom men jag är inte speciellt intresserad....












Albin har varit generös och lämnat en bit broccoli till mig







Idag, Tjugondag Knut dansas julen ut. Den 20:e dagen efter jul är julen slut, en tradition som vi har åtminstone sedan 1600-talet. Att slänga ut granen tillsammans med en så kallad julgransplundring härstammar från 1800-talets borgerliga traditioner.




Lions anordnade ringdans runt granen på torget här utanför oss idag kl 13.30 men det kom inte mycket folk tyvärr. Förra året var det ganska många barnfamiljer. Dansen skulle vara i en timme men den slutade mycket tidigare. Matte tycker att det är synd att inte barnfamiljer tar till vara på sådana här tillfällen och traditioner. Det fanns fiskdamm till barnen också.
Vi hörde musiken och de vanliga ringdanssångerna in till oss och det var ju trevligt.

Överhuvudtaget ser man inte att barn är ute och leker som förr, vilket matte tycker är trist och då inte minst för barnen förstås.










Det har alltså inte hänt så mycket. I fredags var vi ensamma hemma halva dagen då matte följde med Robban och Lena till IKEA i Västerås. Matte skulle bara köpa en vägghylla till köket och ett par ramar.

Det var inte alls mycket folk på varuhuset så det var riktigt kul att gå där och titta sa matte. Lena skulle handla en hel del så det tog lång tid innan de var hemma igen för de stannade också till vid ett byggvaruhus, en färgbutik och en zoobutik så fredagen var riktigt tråkig för både Albin och mig även om Robban tog en långpromenad med oss innan han sedan åkte hem.










Nu är det bara att vänta på kvällsrundan. Det har kommit mycket snö nu så vi får gå försiktigt för det är riktigt halt under snön. Det blir inte kul för matte om det här håller i sig för hon måste gå ut med oss i morgon...













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar