"Twingly statistik"

fredag 4 januari 2019

Hopplöst fall....hundkex.....vatten




Vi fick följa med när matte skulle till läkaren på förmiddagen



Robban tog en promenad med oss utanför läkarstationen. Det duggregnade så det var inte så skönt för det var ett ganska så kallt regn. Tilltog gjorde det också innan vi var tillbaka i bilen.....








Eftersom mattes läkare är ledig så fick matte komma till en  erfaren, populär och mycket efterfrågad läkare som genast konstaterade att mattes astma har förvärrats rejält. Det hördes på långt håll i och för sig som det pep och väste om henne. Han ville att matte skulle inhalera medicin på kliniken men när matte sa att hon inte tålde kortison så sa han som så många andra läkare säger. "Man kan inte vara allergisk mot kortison". 
Matte stod på sig för hon har blivit jättesjuk både av kortisoninjektioner, astmamediciner och näsdroppar som innehåller kortison. Läkaren läste hennes journal och insåg att han inte vågade ge matte den tilltänkta behandlingen. "Du får tyvärr leva med det här för jag kan inte hjälpa dig". Han skrev ändå ut en starkare astmamedicin som är mer långtidsverkande och även en starkare medicin mot magmunsbesvären men hon kommer inte bli bättre från den jobbiga slembildningen, hostan och andnöden/trycket över bröstet eftersom det måste till kortisonmedel för det. De astmamediciner som matte har nu vidgar bara luftrören.

Matte är alltså ett hopplöst fall för läkarna och sjukvården med alla sina medicinallergier. Ingen nyhet för henne precis.

Den här fuktiga luften gör det inte heller lättare utan snarare tvärtom.








På hemvägen stannade vi till på Granngården för att inhandla kattsand och hundkex. De tog slut häromdagen men nu är kvällen räddad.











Nu räcker det inte med alla vattenskålar och fylld vattenkaraff för vattenälskande Iris utan nu vill hon även dricka direkt ur kranen också...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar