"Twingly statistik"

fredag 14 juni 2019

Lång dag....envis Iris...rullator/god gärning...






Robban kom klockan fem i morse och gick morgonrundan med oss. Målaren kom klockan sju så det blev en lång dag. Både Albin och jag har fått jättemycket beröm av matte för att vi har varit så snälla, tysta och duktiga....

Det kan man inte säga om Iris. Tur att den trevliga målaren gillade katter för nyfiket hängde hon efter honom överallt genom rummen och ut på balkongen.. När köksfönstren skulle målas satte matte in Iris i transportburen för hon var alltför närgången och till köket finns ingen dörr att stänga.

Leo såg vi inte till på hela dagen. Han gömde sig bakom soffan.


Målerijobbet var klart vid 15-tiden. Precis när allt var klart så kom en fruktansvärd regnskur. Det vräkte ner fast enligt prognosen skulle vi slippa regn idag.








Det blev bara korta rastrundor under dagen


Där borta går vår lilla JR-granne. Han och hans familj flyttar i morgon. Trist men Albin blir väl glad...



Det är skolavslutning för grundskoleeleverna idag. Skolan intill oss har elever från årskurs 4 - 9. Massor av finklädda elever har tågat till kyrkan i omgångar under stor del av dagen. Vet inte hur många gånger kyrkklockorna har ringt?
Fin tradition!



Vet inte vad Albin har fått syn på? Han kollar in allt som sker runt omkring honom



...när han inte har nosen i marken




Precis när matte skulle gå ut med mig innan kvällsmaten kom Robban hem från jobbet. Han var lite försenad för det hände en incident på hemvägen. Dessutom var han dötrött efter dagens jobb på ny arbetsplats och det är ju ett tag sedan han körde långtradare. Idag har han "bara" kört runt Örebro-Kumla med omnejd. Dessutom har han ju fortfarande ont i halsen och svettas något kopiöst...








Robban kommer åkandes från jobbet i Örebro då han får syn på en gubbe med rullator som går på den hårt trafikerade E20. Vägen är dessutom enfilig och ganska så smal där han upptäckte gubben. Helt livsfarligt! Robban stannade. Bakom honom låg en lastbil som också hade upptäckt det hela så han stannade och stoppade övrig trafik. 

Robban sa till gubben att här får du inte gå. "Jo, jag ska hem" säger gubben. Han hade tydligen missat bussen. "Du kan inte gå här för du kan bli påkörd. Säg vart du ska så skjutsar jag hem dig". Han skulle också till Kungsör och dit var det cirka 5-6 km. Robban satte gubben i bilen och slängde in rullatorn i baksätet och skjutsade hem honom. När Robban släppte av honom vid bostaden sa han till gubben på skarpen:  "Du gör aldrig mer om det här, förstår du det?" "Ja, jag lovar", svarade gubben.

Robban fick intrycket av att gubben var något dement och 
han ska vara glad att Robban kom just då för jag tror inte att många bilister hade stannat och hjälpt den gamle mannen..








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar