"Twingly statistik"

onsdag 10 maj 2023

Klantiga matte....getingstucken...promenader

 

När vi kom hem från morgonrundan, skulle ju Albin ut på sin. Vad hände då? Jo, klantiga matte glömde väskan med både nycklar,  mobil och bajspåsar i här hemma och det upptäckte hon när det var dags att plocka upp efter Albin. Det var bara att vända om men hon kom ju inte in genom porten utan nycklar...



...så hon åkte till caféet. Hon såg att personal hade kommit dit. De fick ringa till Robban, som fortfarande låg och sov. Det tog en stund innan han och Lena dök upp men Albin stod så snällt eller snarare han la sig ner och väntade tills de kom. 

När matte väl kommit hem och fått tag i sin väska, åkte hon tillbaka till Albins toaställe för att plocka upp efter honom..





Robban kom senare och hämtade Albin, som fick följa med honom hem. Robban skulle fortsätta med att fixa till det där hemma och ta reda på allt som ska till återvinningen/sopstationen i morgon. De har ju jobbat så mycket och så långa dagar, så mycket har blivit eftersatt. 


Vad hände då? Jo, när Albin skulle lägga sig ner, så blev han getingstucken i ena låret. Han skrek förstås till och flög upp. Robban såg att det var en geting. Självklart  drabbade det förstås Albin som redan har insektsfobi. Han kom hem fortare än vad som var meningen och Robban fick inte mer gjort utan stannade på caféet resten av dagen och är där fortfarande.. 


De flesta hundar klarar av getingstick om de blir stuckna på kroppen. På nosen och i munnen är betydligt värre. Vissa hundar kan dock vara överkänsliga och få en allergisk reaktion.
Matte har hållit koll på Albins allmäntillstånd. 




Han är trött men det tror matte beror mest på värmen. Ändå ska han ligga i solen..





Det blev ingen långpromenad för Albin idag men jag har gått två längre promenader


Jaha, så går de i bredd med sina barnvagnar igen. Det kommer att ta ännu längre tid innan jag kommer hem till lunchen och det gillar jag inte...


Nu på eftermiddagen började det att blåsa upp ordentligt men det är inte speciellt kalla vindar





Albin fick en kortare promenad. Han var inte tröttare än att han såg att det gick en mindre hund långt där borta...





Matte har fixat statistiken från föregående vecka. Flest besökare kom på lördagen och det var då cruisingbilarna kom. När det gäller den populäraste "Dagens lunch" så blev det jämt mellan "Fläskkotlett m kokt potatis o brunsås" och "Kroppkakor m skirat smör".








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar