"Twingly statistik"

torsdag 18 maj 2023

Utebliven frukost....folktomt...Trevlig Kristi himmelsfärdsdag!

 


Robban kom hit klockan sju för att ta morgonrundan med oss. Matte bjöd honom på frukost, innan han åkte iväg till utbildningen igen. De tog ingen hänsyn till att det är en röd dag idag utan håller på hela dagen som vanligt.

Matte tyckte sedan att hon hade varit så effektiv, eftersom hon fick så mycket gjort på morgonen. När klockan var 11.15 var hon klar med de vanliga morgonbestyren som disk, bäddande, dammsugning och även bakat en blåbärspaj samt tagit två långpromenader med oss hundar. 

Vad hon glömde var att ge Albin och mig frukost. Hon skämdes faktiskt och det kunde hon gott göra. Hon upptäckte det när det var dags för lunch. Inte undra på att vi var hungriga. Nu fick vi lite mer mat än vanligt till lunch och det var väl inte mer än rätt.





Matte tror att Albin har saknat långpromenaderna och dessutom var det inte så varmt ute. Han var lite piggare än vanligt..



Huvudet går som en propeller på honom så fort han hör något ljud. Tyvärr hände det inte mycket mer än att några enstaka barn var ute lekte...





Vi tog en sväng förbi sopcontainrarna med en massa förpackningar


En enda hund har vi sett till idag och det var en liten vit trasselsudd





Vi tog förstås en varsin längre promenad på eftermiddagen också


Nu var det varmare ute, 16 grader. På förmiddagen var det 10 grader och inte alls så varmt i luften.





Inte ens på fotbollsplanerna fanns det några människor. Det har varit så dött ute hela dagen. Till och med caféet har hållit stängt idag.


Allt slår ut fort nu och det är mycket pollen i luften...


Från ena dagen till den andra blev gräsmattan helt gul..






Idag är det Kristi himmelsfärdsdag, en helgdag inom kristendomen, då Jesus enligt NT lämnade jorden och fördes upp till himlen inför elva av apostlarna. Dagen infaller alltid på en torsdag och då på den 40:e dagen efter påskdagen.

Matte konfirmerades på Kristi himmelsfärdsdag. Det året inföll dagen den 10 maj. Robban konfirmerades också på Kristi himmelsfärdsdag men 30 år senare. Då inföll dagen den 8 maj.




Vi önskar er alla en trevlig 
Kristi himmelsfärdsdag !



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar