"Twingly statistik"

torsdag 11 augusti 2022

Korta promenader....stenar....

 


Idag är det varmt ute, sol och 27 grader. Det fläktar dock lite grann. Vi gick ingen långpromenad även om jag gick en längre sträcka än vad Albin gjorde sen, men vi höll aldrig på att komma ut...

Hissen var helt död. Matte ringde till Robban som kom över som hastigast för att se om hissdörren inte hade gått igen ordentligt någonstans. Och mycket riktigt. En liten sten gjorde så att dörren inte stängdes helt på översta våningen. Matte kan inte gå upp och nerför alla trappor och inte kan hon böja sig ner heller, så det var ju skönt att Robban kunde fixa det...



Asfaltsläggarna lyser med sin frånvaro. Det är bara här och på ett ställe till som de har asfalterat...




Matte blir tokig på alla vassa stenar. Ett under att hon inte har fått punktering ännu. När en bil eller buss kör över här, så flyger det stenar lite överallt. Här borde det asfalteras först, enligt matte eftersom det är en hel del trafik som passerar förbi här..



Albin kom inte långt, innan han slog sig ner i skuggan mittemot skolans kök. Matte vände. Han fick gå hem igen...





Matte gjorde tidigare i ordning en receptpärm till caféet men recepten var nu så kladdiga, så matte hämtade pärmen och drog ut nya recept som hon stoppade i plastfickor. Hon åkte och lämnade tillbaka pärmen vid lunchtid. Där var mycket folk och oerhört varmt, så alla dörrar och fönster var öppna.





Matte har ju alltid sagt att de kör som idioter i den här stan. Igår blev en kvinna påkörd, hamnade på motorhuven och blev allvarligt skadad på ett så kallad gångfartsområde här i centrala stan. Bilisten körde alldeles för fort. Det var bara en tidsfråga innan något skulle hända...Många vittnen fanns på platsen..














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar