"Twingly statistik"

fredag 19 augusti 2022

Morgonrundor o kort promenad....Friskies

 


Ute med matte på morgonrundan. Hittade lite fräscht gott gräs...
  


Det var ett himla liv på några skolungdomar. Undrar vad de pysslar med egentligen?

I morse fick jag gå två morgonrundor för när Robban kom och skulle gå ut med Albin, tog han med sig mig också...




Robban skjutsade matte till Ica för hon behövde storhandla. Förutom Sheba och Kattuna tonfisk kan Iris äta Friskies ett par ggr/veckan. Nu hade Ica slutat sälja den. Eftersom matte och även Robban har lärt känna den nya butiksägaren väl, så erbjöd han sig att beställa hem Friskies åt matte men då måste hon köpa en hel kartong med sex förpackningar i och det ville hon. Hon kan hämta den på måndag, eller rättare sagt så får Robban hämta den. Nu lär Iris ha mat lång tid framöver. Det är 12 påsar i varje förpackning. 

Nu köpte matte åtta förpackningar av Sheba tonfisk i sås eftersom Iris vill ha sin blötmat på morgnarna men det blir för dyrt i längden att bara äta av den, eftersom den kostar 10 kr/st




Det har varit en ganska så trist dag idag. Ingenting har hänt och det har varit alldeles för varmt, 29 grader och en klibbig värme.

Matte bytte kläder tre gånger på förmiddagen för att hon svettades så mycket. Först efter min morgonrunda, sedan efter inköpen på Ica och sedan efter att hon hade rastat oss på baksidan.

Robban kom vid 15-tiden och tog en kortare promenad med oss och han var helt slut redan då. Det är jobbigt att stå vid stekbordet i hettan. Många matgäster har det varit också, så det har stekts hamburgare och korvar av olika slag. Dessutom stekte han fläskfilén till "Dagens lunch", fläskfilé med fransk potatissallad, som snabbt såldes slut. 





Albin har gått ut och in från balkongen. Han störs av folk som sitter på baksidans trädgårdsmöbler och pratar högljutt. Är det inte skolelever, så är det ett antal av områdets pensionärer. Båda grupperna är lika högljudda....









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar