"Twingly statistik"

lördag 6 augusti 2022

Promenader....hinder....dogsaloon...

 


Och vad är det för hund som går där borta? Känner inte igen den....


Ett par grabbar som spelar fotboll så här tidigt?





Albin kollar om briarden är ute i trädgården men det var den inte. 




Han kollar om det möjligtvis går en hund där borta men det gjorde det inte heller...





Matte blir "galen" på dessa hinder överallt. Det finns inte många gångvägar att välja på snart...Begriper inte varför fiberarbetarna inte har plockat bort sina använda grejer? De verkar ju vara klara med nedgrävande i det här området. Det ligger eller står grejer överallt...




...här ligger en mindre variant bakom Albin






Vi tog en annorlunda långpromenad idag. Det är kul med lite variation, även om jag tycker att det är onödigt med en så lång promenad...



Och så blev jag utskälld igen. Denna gång av en liten sheltie





Matte har gjort ett horoskop som skulle vara klart idag. Vad händer? Jo, när hon ska skriva ut det så finns det ingen färg kvar i skrivaren.



Robban köpte en laserskrivare till matte för inte alls så länge sedan, eftersom hon gör jobb till caféet. Den skulle vara så bra och bläcket skulle räcka till 1000 sidor. Matte har inte dragit ut några 1000 sidor, långt därifrån. Hon hatar den här skrivaren, för den ena problemet efter det andra dyker ständigt upp.

Nu har matte beställt en ny tonerkassett men det hjälper ju inte henne, som skulle ha horoskopet klart idag. Mattes tålamod är inte heller det bästa just nu, med tanke på febern och det halsonda. Hungrig är hon också, vilket inte gör saken bättre. Hon är annars noga med att äta på bestämda tider men kan nu knappt svälja lite vatten eller avsvalnat te med honung i.





Den här jättefina vattenskålshållaren eller dogsaloonen har en kvinna som ibland jobbar extra på caféet gjort till besökande hundar. Nu har matte beställt en liknande till mig...och Carina beställde en mindre till sin katt, Tingeling





Matte har läst denna bok som hon fick av Carina, "Snälla pappa, sluta" av Caryn Walker.

Två livrädda flickor. En våldsam far. En flicka överlevde och berättar nu deras historia. Det här är en sann historia om en familj som var allt annat än normal. De fem barnen växte upp i ett kärlekslöst hem och vardagen var fylld av hot och våld. Värst var det för döttrarna. De fick utstå saker som inga barn ska behöva utsättas för och fick tidigt lära sig att de var värdelösa. Den äldsta dottern tillbringade mer tid hos fosterfamiljer ochpå institutioner än hemma hos sin föräldrar och syskon och den yngsta genomlevde en skräckfylld tillvaro med ständiga övergrepp. Efter 30 år hade CarynWalker samlat tillräckligt med mod för att göra en anmälan och hon fick till slut sin pappa åtalad för 24 fall av övergrepp mot henne. Mot alla odds kämpade hon och vann. Och hon insåg att det var dags att berätta hela historien om båda systrarna för Jennys skull.

Det här är ingen lättläst bok utan snarare chockerande men en viktig bok om övergrepp mot barn inom familjen. Caryn Walker är modig som delar sina erfarenheter med omvärlden. Boken kan hjälpa andra som har blivit utsatta för övergrepp. Rekommenderas! 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar