"Twingly statistik"

onsdag 17 augusti 2022

Midjebälte...många timmar i bilen....omväxlande väder

 


Matte tog morgonrundan med mig i midjebälte och kryckor


Spännande! Vi brukar aldrig ta den här vägen annars, så det fanns många intressanta dofter att upptäcka...

Morgontrötta Albin fick vänta med sin runda tills Robban kom....




Efter frukost fick vi sätta oss i bilen. Vi sitter fastspända med säkerhetsbälte i baksätet...

Det blev många timmar i bilen. Vi åkte vid 10-tiden och var inte hemma förrän strax före 17. Vi har förstås rastat och sträckt på benen ett par gånger....


Först åkte vi och hämtade kakor som Carina hade bakat till caféet. Vi hämtade dem på bussbolagets kontor i Sorunda.


Sedan fortsatte vi till Stockholm. Matte skulle till ögonläkaren för sin årliga kontroll. Det var mycket trafik och  långa köer på väg 73 så det tog sin lilla tid innan vi var framme och då en halvtimme innan mattes bokade tid.

Ögontrycket var normalt. Det högra ögat 14 och vänstra 13 och det ska ligga på mellan 10-20. Gråstarren var oförändrad. Matte har inte så stort besvär av den så allt var okej.



När matte var klar, åkte vi till Skogskyrkogården för att smycka hennes föräldrars grav med blommor. Nästa gång matte åker dit ska hon ta med sig ljummet vatten och en borste så att hon kan rengöra gravstenen igen. Nu såg den inte så trevlig ut.


Robban tog en liten promenad med oss. Skönt med en bensträckning...


Jag tuggade i mig lite fräscht gräs


Och det gjorde även Albin förstås. Många gravar i det här kvarteret är övergivna och det ser verkligen tråkigt ut...

 

Matte hade förstås mat och vatten med sig till oss. Så gott!


När vi var klara på Skogskyrkogården åkte vi genom hela stan till Norra kyrkogården i Solna. Robban planterade en blomma från Lena på hennes farföräldrars grav. Det tog tid innan vi kom dit på grund av alla bilköer. Robban tycker att det är skönt att ha lämnat Sthlmstrafiken och att han slipper dessa ständiga köer numera...





Vädret har verkligen varit omväxlande. I Stockholm var det sol och runt 27 grader. Vi stannade till i Nykvarn på hemväg för att Robban skulle tanka. Precis när vi åker därifrån träffades vi av ett kraftigt stenskott från en lastbil, lastad med sten och grus, så vindrutan gick sönder. Det är inte länge sedan som Robban bytte vindruta på bilen och det var ju inte gratis precis. Strax därefter hamnade vi i en kraftig regnskur och när vi kom till Strängnäs var det rena slagregnet. Det regnade så hårt så man såg knappast någonting framför oss, trots bra vindrutetorkare. Bilarna körde jättesakta på motorvägen. När vi kom till Eskilstuna hade regnet upphört och solen sken igen.

Vad hände sedan? Jo, en stackars polsk lastbilschaufför hade fått däckexplosion och han stod så illa till så trafiken kunde knappt komma förbi, tack vare mittvajerräcket. Jättelånga bilköer och trafik i snigelfart. Trodde att vi aldrig skulle komma hem.

Hur som helst har både jag och Albin fått beröm för att vi har skött oss så bra. Inte ett knyst har de hört ifrån oss på hela dagen. Albin gillar ju att åka bil men det gör definitivt inte jag.




Däremot blev matte riktigt besviken.Teknikern tog med sig elrullstolen till Hjälpmedelscentrum. Nu måste hon troligen vänta tills nästa onsdag innan hon får tillbaka den och blir därmed låst. Det blir inga längre promenader för oss hundar och matte kan inte göra inköp på Ica eller någon annanstans heller.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar