"Twingly statistik"

måndag 19 december 2022

Hundgodis...utbyggnad...promenader...halka...

 


Matte tycker att jag har en lite märklig sovstil...



I morse kom Robban och tog morgonrundan med oss. Matte följde sedan med honom till Arboga. Vi fick inte följa med, för Robban skulle besikta bilen. Han fick anmärkning på parkeringsbromsen.

Matte ville till Granngården för att köpa hundgodis, Dentastix och hundkex till oss. På hemvägen stannade de till vid djurkliniken för att köpa bajspåsar.


De bygger ut Arboga djurklinik. Det blir fler behandlingsrum och separata väntrum för hundar och katter. Det blir nog lugnast för katterna när de får ett eget väntrum. Varken Albin eller jag bryr oss om några katter men det finns hundar som blir som "tokiga" bara de ser en katt.




När matte till slut kom hem, tog hon först ut Albin på en långpromenad



Det blev ingen bekväm promenad för matte precis. Det var nollgradigt. Den upptinade snön hade frusit, så det var minst sagt ett knaggligt, isigt och halt underlag och därmed ganska så jobbigt att både styra och guppa fram på gångvägarna...Elrullstolen ville inte alltid till samma håll som matte ville...Dessutom var det rå luft och obehaglig blåst...




Därefter var det ju min tur. Jag fick gå samma sträcka som Albin hade gjort, så det blev ju en repris för matte. Hon var helt omskakad när vi var klara..



Korta bitar var det barmark men där var det ytterst sparsamt plogat, så när vi fick möten fick folk gå ut i snön. Här blev jag utskälld av en liten vit trasselsudd...





Albin ville inte gå ut på någon eftermiddagspromenad så jag fick ta den före honom....




Här blev jag utskälld igen. Denna gång av en dvärgpudel..Att de bara orkar?





Till slut kom Albin ut i alla fall. Här kollar han in en vinthund...



Skolan är tydligen slut för dagen. Det hörs på lång väg...








Matte har gjort föregående veckas statistik åt caféet. När hon skulle lämna in den, fick hon göra världens omväg för att ta sig dit. Av någon märklig anledning är övergångsställena täckta av hårda snövallar, så matte kan inte att ta sig över...

När matte var där träffade hon Lenas fyraåriga barnbarn, som satt och åt "Dagens" som var julkorv med potatismos. Han tyckte att matte kunde äta där också, men hon hade redan förberett sin middag här hemma. Hon åt ugnsbakad torsk.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar