"Twingly statistik"

fredag 2 december 2022

Tidig morgonrunda....trist väder....

 


Jag fick ta en tidigare morgonrunda i morse, för att matte skulle hinna med alla morgonbestyr innan hon skulle åka till läkaren. Robban skjutsade henne dit, men vi fick inte följa med.




Matte fick en akuttid för hon visste att hon hade drabbats av urinvägsinfektion. Under åren 1961 - 1988 hade matte ständiga kroniska urinvägsinfektioner och njurbäckeninflammationer så hon var helt säker. Hon träffade en trevlig läkare som hon inte har sett där tidigare. Matte hade med sig morgonurin men läkaren ville ta blodprover också. Medan han väntade på provsvaren satt matte i väntrummet. Plötsligt kommer läkaren ut och tar febern på henne, för han hade glömt att säga till på labb om det. Vilken läkare brukar ta febern på patienten ute i väntrummet bland andra patienter? Matte har i alla fall inte varit med om det tidigare, inte för att det gjorde henne något men lite skrattretande var det. Problemet var sedan att hitta en antibiotika som matte tål..Matte är mest rädd för att njurarna ska drabbas igen. Den vänstra njuren gör ont och det märkte läkaren också när han bankade på den..


När matte senare löste ut antibiotikan på apoteket fick hon lära sig något nytt. Man ska aldrig äta antibiotika tillsammans med mineraler. Mineralerna tar bort effekten av antibiotikan. Matte äter både magnesium, selen och zink, så det får hon avstå under denna kur.




Vilken väg ska vi ta? Det blev till höger och den längre promenaden...





Usch, ska jag behöva gå ut i det här vädret igen? Igår var det dagsregn och det har inte varit mycket bättre idag. Det har i stort sett duggregnat hela dagen....så trist väder.

Det är faktiskt inte konstigt att matte har blivit sjuk i det här vädret. Hon blir stelfrusen på våra promenader i den ständiga fukten, regnandet och blåsten, trots varma kläder och kängor samt sittdyna, för allt blir ju blött.



Albin fick förstås också en eftermiddagspromenad...Här får han syn på den lilla långhåriga chihuahuan. För övrigt den enda hunden som vi har sett ute idag





Matte har gjort lite skrivarbete åt caféet idag. De har fått vin- och ölrättigheter och det är premiär på försäljningen idag.



Dessutom har hon skrivit om à la carte-menyn, då ett par rätter har tillkommit.





Och just nu spydde Iris. Och vad gäller Iris och julkalendern, så såg hon helt förnärmad ut när matte gav henne godisbitarna  som låg i lucka 1 igår. Hon tittade på matte "Och vad är det här"? och så gick hon därifrån utan att ens nosa på godiset. Matte fick ge henne det vanliga kvällsgodiset. Idag fick Lena julkalendern till deras katt. Vi får hoppas att Achmed gillar det bättre än kräsna Iris...









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar