"Twingly statistik"

måndag 12 december 2022

Råkallt...utbrott...Adaptil...tejp...

 


I morse var det -7 grader, på långpromenaden var det -3 och det är det fortfarande, men det känns betydligt kallare nu i den råa luften och blåsten...




Matte hade bundit fast Albin i styret, när hon skulle pulsa ut i snön för att plocka upp efter honom i morse. Just då dök den stora vackra schäfern upp. Albin fick ett utbrott förstås. Hundägaren var förnuftig nog att stanna tills matte kunde ta sig till elrullstolen och få Albin på andra tankar....





Albins långpromenad tog sin lilla tid för de hamnade bakom en hundägare med en golden, en barnvagn och ett barn som gick bredvid. Gick är fel ord, för barnet slängde sig och rullade runt i snön efter var och vartannat steg. 
Om schäfern är Albins hatobjekt nr 1, så är golden nr 2. Det gick inte att vika av någonstans och gångvägen var trång. Hundägaren hade fullt sjå med sitt barn och matte ville inte utmana ödet, så promenaden fick ta den tid det tog...När de äntligen kom till en korsning, skildes deras vägar..Albin fick en något kortare promenad än vad matte hade tänkt men den tog desto längre tid...


Och här går han bakom sheltien. Den hunden upptäckte aldrig Albin, utan hade nosen i marken hela tiden, ända tills de försvann in på en annan gångväg...



Här fick Albin vänta en stund tills fyra bussar hade åkt iväg från skolans hållplats..

 



Vilket liv det var borta vid nya förskolan. Undrar vad de gör?



Spännande!



Äntligen är vi snart hemma...





Matte har gjort statistiken åt caféet



Hon fick med sig en "Dagens" som var korv Stroganoff med ris..



...och så fick hon en påse med julgodis av Lena





Matte satte nyss in Adaptil Calm doftavgivare i vägguttaget här i vardagsrummet, inför den stundande smällare- och fyrverkeritiden...

Matte har använt den i flera år och den fungerar bra på hundar som blir rädda och panikslagna, som jag blir t ex. 
Adaptil Calm ger hunden samma trygghetskänsla  som hunden fick som valp  av sin mamma. De trygghetsferomoner som tiken sänder ut i luften får hennes valpar att känna sig trygga.

Adaptil doftavgivare räcker i 30 dagar och bäst är att sätta in den i vägguttaget runt Lucia, för att den ska ha bäst effekt runt nyår. Adaptil finns också som spray och som halsband.

Katter och människor påverkas inte av Adaptil doftavgivare. Det finns en speciell för katter, men matte har aldrig behövt använda den på sina tidigare katter och Iris är ju inte rädd för någonting...

Matte såg att de har rabatt på både Adaptil för hund och Feliway doftavgivare för katt på apotea.se just nu.






Nu har matte tröttnat på att vi har det så kallt inne i sovrummet. Ventilen som sitter i väggen utåt gatan är sönder och det blåser kalluft och skräp rakt in i rummet. Matte har nu tejpat ihop ventilen, så nu funkar den väl inte alls. Det blir inte bara kallt utan väldigt smutsigt också. Det står en bokhylla intill ventilen och den var minst sagt skitig men nu är den rengjord.





Matte har läst "Ingen lämnas kvar" av Dag Öhrlund. Det är 4:e boken i serien om kommissarie Ewert Truut och hans medarbetare Carolina Herrera och Måns Schmidt.

Tre kvinnor utan synlig koppling till varandra hittas mördade med olika metoder. Kan det ändå röra sig om samma gärningsman? Kommissarie Truut får alla fallen på sitt bord och försöker hitta ett mönster.

Han kämpar mot klockan och oförstående chefer, samtidigt som han ska förlösa kattungar, vara farfar, fundera över sitt förhållande och handskas med en ny medarbetare som visar sig vara både miljöpartist och vegan.

Av en tillfällighet står sanningen plötsligt klar för honom. Han jagar en mycket ovanlig mördare som måste stoppas innan ännu ett offer faller. Ewerts arbete slutar med en hetsig jakt på den stekheta spanska solkusten, där han håller på att råka riktigt illa ut.

Matte gillar verkligen den här författarens böcker. Han är en skicklig berättare. Humor och samhällskritik saknas inte. Rekommenderas varmt!















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar