"Twingly statistik"

onsdag 7 december 2022

Kallt....sena långpromenader...hissen

 


Idag var det kallt och garanterat myggfritt ute, -9 grader men solen tittade fram emellanåt och det får man ju vara glad över..





Det går en hundägare med en okänd schäfer där borta eller rättare sagt, hunden är ute och går med sin matte. Albin fick vänta tills de kom iväg en bit, för matte ville inte att han skulle möta en schäfer som är hans hatobjekt nr 1 och som dessutom är ute med en ägare som hunden drar med sig dit han vill..





Matte gjorde statistiken åt caféet och det tog ju sin lilla tid...





Våra promenader blev starkt försenade men här var det en som inte ville ta någon promenad överhuvudtaget....



...men blev ju så illa tvungen till slut. Han kom inte ut förrän vid 15-tiden



När det var min tur så började det att mörkna och snabbt gick det




Matte och hissen är ingen bra kombination. Hon skulle köra in elrullstolen efter våra promenader. Vad händer? Jo, när hon väl är inne i hissen och väntar på att dörren ska gå igen, så stannar dörren halvvägs. Då försöker hon backa ut men dörren sitter fast och går varken att öppna eller stänga igen, så hon kommer inte ut. Och hon kan inte resa sig ur elrullstolen heller för hissen är så trång, så elrullstolen tar upp all plats. Det är tur att Robban jobbar så nära. Han kom. Då visade det sig att en pytteliten sten gjorde så att dörren hade fastnat. Matte får krupp på den här hissen. Visst, det är fullmåne i morgon och vad som helst kan hända dygnen runt den månfasen, men varför måste just den här hissen jäklas?

Annars undviker matte bl a hissar dygnen runt fullmåne men också vid nymåne. Har de inte krånglat innan, så kan man ge sig attan på att de gör det då...men nu är hon ju så illa tvungen att åka den här, eftersom vi måste ut och rastas....






Matte gör i ordning vår kvällsmat och jag känner doften av köttbullar. Så himla gott! Nu får hon allt skynda sig på...





Och Iris sover sin skönhetssömn som vanligt men när klockan närmar sig sjuslaget, så blir det fullt fart på henne igen...











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar