"Twingly statistik"

torsdag 23 juni 2016

En riktig otursdag....Glad Midsommar!






Gårdagen var inte rolig för matte. Hon blev både ledsen och riktigt förbannad och det har väl hållit i sig idag också men då fick hon extra energi av ilskan i stället..

Något blufföretag har snott pengar från mattes konto. Tack o lov hade matte redan betalat hyran och elräkningen. Hon kollade kontot igår morse och upptäcker då att det fattas pengar och att summor har dragits som hon inte alls kände igen.

Matte kontaktade banken som spärrade kortet men de bad henne komma in på kontoret också så matte åkte med Robban när han skulle till sjukgymnasten. 

Banktjänstemannen sa att hon måste polisanmäla det. Polisen ligger tvärs över gatan från banken och matte hade tur att de hade öppet så anmälan har gjorts. Poliskvinnan sa att detta är mycket vanligt numera. Hon sa att de är så skickliga så det kan vara svårt att värja sig. Själv använde hon aldrig bankomater.

Min matte har inte så mycket pengar så det här är verkligen kännbart för henne. Måste säga att banken var snabba med att ge matte ett nytt bankkort i alla fall för det kom redan idag med posten.











Efter bank- och polisbesöket så skulle ju Robban till sjukgymnasten och matte skulle köpa kattsand som hon hade glömt när hon storhandlade häromdagen.

Det var bra varmt på den stora ICA - parkeringen så Robban la ett mycket effektivt solskydd över vindrutan. Vi har ju också  grinden som gör att vi kan ha öppet där bak. 



Det var riktigt svalt i bilen. Vi stod ju där i drygt en timme så jag somnade.




Albin är mer nyfiken på folk som passerar förbi


 Matte satt själv i bilen i ungefär en halvtimme och väntade på Robban. Hon kände hur svalt och skönt det var....Sjukgymnastiken finns i samma byggnad som Ica Maxi...

Robban har fått inflammation i triceps, en muskel på överarmens baksida så nu är den lindad.










Skönt ändå att komma ut ur bilen




...och Albin stretchar som vanligt



Vi tog en promenad när vi kom hem


Robban och Albin kollar de olika redskapen på utegymmet....



Robban tänker göra några träningspass där när armen känns bättre och när han får tid för nu ska han jobba en hel del framöver




I förrgår var det skolungdomar här och jobbade vid lekplatsen men sedan har vi inte sett till dem. De har lämnat en del plastsäckar och skräp efter sig och det är väl inte så bra med tanke på alla småbarn som brukar vistas här



Många håller till i skateparken också














Och så strulade datorn så jag kunde inte blogga igår. Robban var tvungen att tömma och sedan installera allt och det tog hela kvällen....



...medan matte kollade på EM-fotbollen och resultatet blev precis som hon väntade. Vinst för Island och förlust för Sverige...Matte borde ha spelat på Island men hon spelar aldrig så då kan hon ju inte vinna pengar heller..












Kommunen är inte direkt duktiga på att hålla växtligheten i schack. Det finns inte många parkbänkar som man kan sitta på





Här har folk brutit sönder flera buskar


Inte alls kul när det ser ut så här 




...och här ligger också flaskor och ölburkar på marken



..och här har de lyckats bryta av ett par grenar på den fina björken












Matte brukar aldrig köpa skor på nätet eftersom hon vill prova dem först. Matte har svårt att få tag i passande skor men nu hade hon skickat efter ett par sandaler eftersom de såg liknande ut som de som matte har haft i flera år och var av samma märke. Matte köper bara ECCO-skor och hon hann beställa skorna innan kontot blev kapat.

Idag var vi och hämtade ut sandalerna. Mattes gamla sandaler är helt utslitna efter alla hundpromenader. Det finns nästan inga sulor kvar så hon var verkligen i behov av nya. 




Matte fick binda upp mig vid postlådan eftersom det satt en annan hund utanför butiken.. 




När matte kom ut hade jag lagt mig ner för det var så himla varmt..








Matte hade en massa extra energi idag så hon har fått mycket gjort trots att hon inte mår bra av värmen....

Hon började med två maskiner i tvättstugan som hon måste ha två gånger i veckan på grund av all Iris-tvätt, nu blev det måndag o torsdag i denna vecka.



Klockan nio vill hon gå morgonrundan med Albin men han var inte intresserad av det i morse heller...





...som synes

Robban jobbar dagtid idag. Han började kl sju och när han slutar vet man aldrig även om schemat säger kl 17. Han har hur mycket jobb som helst så han hinner knappt få någonting i sig.  Något som varken Robban eller matte begriper är att det är så många som tankar fel bränsle i sina bilar. Man kan ju förstå dem som skiftar bilar ofta men har man haft samma bil i tio år så undrar man? På två dagar hade Robban åtta feltankningar och idag har han haft två hittills...Det kan bli en mycket dyr historia för bilägaren...

Direkt efter jobbet går Robban på jouren på Sjöräddningen och har jour hela midsommarhelgen så han har ju inga fritidsproblem direkt. I morgon, midsommarafton är de bjudna på mat ute på en ö här utanför Nynäs och det låter ju trevligt. 











Sedan blev det storstädning. Matte putsade till och med köksfönstret och bytte gardiner men innan hon kunde sätta upp dem så blev hon tvungen att stryka dem och är det något som matte ogillar så är det just strykning och fönsterputsning men nu är det gjort för den här gången.

Matte köpte en ny köksmatta häromdagen men den ska hon inte lägga på förrän i morgon då hon har dammsugit och torkat golven igen....Den kan ju åtminstone få vara ren över  midsommarafton säger hon. Matte köper bara billiga mattor med tanke på oss djur och Iris i synnerhet....En ny hallmatta väntar hon med...




Nu är jag riktigt trött



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar