"Twingly statistik"

torsdag 2 juni 2016

Gassande sol...djurplågeri...motion



Vi gick morgonrundan vid åttatiden och då var det lagom varmt ute..


En orolig andmamma vaktar sina små ungar som simmade in under bryggan. De var verkligen jättesöta


Strax därpå kom det tjusiga svanparet....



På vägen hem fick jag syn på bärgningsbilen som Robban kör. Han är ledig idag men ska jobba i morgon...











När Albin gick ut på sin morgonrunda vid 10.30-tiden var det dags för mig att ta min förmiddagspromenad så vi gick samtidigt. Nu fick väl Albin en lite längre morgonrunda än vanligt men så blir det när man är sjusovare...Usch, så varmt det hade blivit...puh



Albin tyckte också att det var lite väl varmt




Albin utför sina toabestyr...
















När vi kom hem hörde vi att en hund gnydde och mådde urdåligt. Han var utlåst på balkongen intill vår. Solen gassade och det var stekhett. Vem vet hur länge han har varit där? Och det fanns inget som han kunde ta skydd under och han hade inte ens något vatten.

Robban gick över och ringde på deras dörr men ingen öppnade. Han ringde då till polisen som tog emot anmälan och skulle försöka få tag i ägaren. Problemet är att man vet inte vem som bor i lägenheten. Människor flyttar ut och in stup i ett. Robban uppgav namnet som stod på dörren men polisen ringde tillbaka och sa att någon person med det namnet fick de inte tag på. De frågade om hunden var kvar och det var den tyvärr. Efter ytterligare någon halvtimme så hör vi att grannens balkongdörr öppnas och en kvinna släpper in hunden.  Vilket jäkla djurplågeri. Stackars hund! Den såg så sorgsen ut när matte och Robban pratade med honom.

Matte tror att hunden sover på balkongen på nätterna för samma sak hände för två dagar sedan men då hann de ta in hunden innan matte tänkte ringa polisen.

Händer det en gång till kommer matte att anmäla dem....

....men att ringa 114 14 till polisen funkar inte. När Robban ringde så hamnade han i kö nr 122. Det funkar ju inte om det är akut så Robban ringde 112 till polisen i stället.



Albin kunde inte ens ligga ute på balkongen på grund av hettan och då har vi ändå ett parasoll som skyddar och vi kan gå ut och in som vi vill. Albin låg inte länge i dörröppningen....




...utan la sig inne i rummet i stället där det var svalare




Leo var också utslagen. Hans tjocka päls tovar ihop sig av värmen så matte får borsta honom ofta men det syns inte här...















Robban kom precis efter att ha sprungit 3-4 km i värmen. Han gjorde det trots att han har världens träningsvärk. Nu sitter han på mattes motionscykel och ska cykla av sig den värsta mjölksyran.









Leo har lyckats ha ner Robbans väska på golvet. Nyfiken som han är måste han se vad som finns i den...



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar