"Twingly statistik"

tisdag 13 december 2016

Regn...renkött...hjärnskakning...Luciatåg



Carina kom hit och käkade frukost i morse igen. Albin fick vackert pallra sig ut 1,5 timme tidigare än vanligt så vi kunde gå morgonrundan tillsammans.


Vet inte vad han har fått syn på?



Matte och jag såg igår hur de dumpade bryggor och annat skrot från småbåtshamnen över och på staketet vid parkeringen. Inte så smart med tanke på att det ofta är fullt med bilar som parkerar här. Begriper inte hur de tänkte eller det gjorde de väl inte alls? Ska bli intressant att se hur länge det kommer att ligga kvar?







Här finns det alltid en massa spännande viltspår












Som vanligt har Albin och jag varit ute på våra separata rastrundor....






Albin såg nästan lite skraj ut när han luktade här. Undrar vem som har varit där?




Jaha, så började det att regna när matte och jag gick eftermiddagsrundan. Jag vill in igen...








Carina hade med sig en matlåda till matte idag. Hon har köpt en låda med renkött och hade gjort jättegoda renfärsbiffar igår. Carina har aldrig ätit renkött tidigare och det tillhör inte mattes vanliga kost heller.

Förutom renfärs bestod receptet av färskost med vitlök, riven ost, lök, dijonsenap, ananasjuice och sedan kommer matte inte ihåg om det var någon mer ingrediens. Jättegott var det i alla fall.....och mättande. Matte orkade bara äta en biff så nu har hon så det räcker till en middag till.......


Potatis och sallad till renfärsbiffen med den goda såsen...









Robban fick diagnosen kraftig hjärnskakning av läkaren igår. Han fick stränga order om att vila och får inte anstränga sig alls. Han mår väldigt dåligt, har en blixtrande huvudvärk och har legat hela dagen i ett mörkt rum hemma hos Lena. Det som oroar honom mest just nu är att han har fått ont i sin opererade nacke. Läkaren sa att han måste återkomma om han inte är bättre om en vecka.



Det finns ingen direkt behandling mot hjärnskakning men hjärnan behöver tid att återhämta sig. Man bör därför undvika fysisk träning under den första veckan samt avstå från alkohol. Det är också bra att begränsa sådana aktiviteter som kräver mycket koncentration såsom datorspel, läsning, TV-tittande och liknande.
Det sistnämnda poängterade matte extra noga för Robban eftersom han har svårt att slita sig från TV-tittande och sin iPhone fast just nu orkade han inte göra någonting alls......








Hundarnas luciatåg från hunddagiset här i stan gick genom centrum idag


Bilder från NP





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar