"Twingly statistik"

fredag 2 december 2016

3 år hos matte....helt däckad...snälla, tålmodiga

Igår var det exakt  exakt tre år sedan jag kom till matte och mitt nya hemland. Jag landade på Arlanda efter en stormig flygfärd.


Skönt att stå på fast mark


Vi var hemma i Nynäs vid midnatt och det första matte gjorde var att ge mig mat. Jag var totalt utsvulten efter den långa flygresan.


Mina två nya kompisar spanade nyfiket på mig. Jag hade inte träffat några katter tidigare men de här två var ju hundvana så mötet gick smärtfritt även om Leo var lite försiktig i början men det är han alltid även då det gäller människor.











Meningen var ju att matte skulle hitta på något kul för att fira treårsdagen men så blev det inte....



Matte har legat helt däckad sedan i tisdags i vinterkräksjukan eller om det är någon annan liknande influensa. Det började på tisdagen med en fruktansvärd huvudvärk och jobbigt illamående och det håller i sig fortfarande. Sedan har hon spytt massor, haft magont och en gräslig feberfrossa. Matte ringde idag på eftermiddagen till Husläkarmottagningen för att höra hur länge den här sk*ten skulle hålla i sig. Hon fick prata med en läkare som sa att hon fick räkna med att vara dålig över helgen också. Han ville ge matte medicin mot illamåendet men matte orkade inte gå till bussen för att åka till apoteket.
Matte som inte tål mediciner har försökt att ta Alvedon mot huvudvärken och febern men då har illamåendet bara tilltagit och av den anledningen ville läkaren ge henne medicinen så att hon kunde få i sig något. Nu har matte levt på vatten, vätskeersättning och te med honung i.


Ska vi gå hem? Jag är orolig när matte mår så dåligt...


Igår kom det två lagottohundar som skulle passera oss. Precis när de ska gå förbi morrar den ena hunden till mig. Det skulle den inte ha gjort för jag blev jättearg. Matte blev förvånad eftersom jag inte brukar bry mig om andra hundar men jag vaktar min matte och det extra mycket nu. Jag sa faktiskt till Albin igår att han inte fick gå för nära soffan som matte låg och sov i och han har ju sådan respekt för mig så han gick undan direkt.


Albin spanar in en cockerspaniel som går sin morgonrunda

Vi har alltså inte kunnat gå några promenader utan det har blivit korta rastrundor här utanför. Albin och jag får jättemycket beröm för att vi är så snälla, tålmodiga, kloka och anpassningsbara men matte får förstås dåligt samvete för att vi inte kommer ut som vanligt. Det har varit otroligt tyst här i veckan. Till och med Leo har varit ovanligt tyst även om det närmar sig mattid. Matte har vare sig haft TV:n eller datorn på eller kunnat läsa något. Den ihållande huvudvärken är absolut värst.



Det är bara när brevbäraren kommer som jag säger till och även om Timo är en tystlåten hund tycks Albin höra när han går upp och nerför trapporna för då säger han ifrån och det högt och ljudligt men till vårt försvar är ju att vi tystnar fort igen








Kollar in änderna i småbåtshamnen



Det ser kallt ut i vattnet













Som vanligt har inte Albin haft bråttom ut på morgnarna. Det har matte varit tacksam över de här dagarna.


Albin i sprättartagen som vanligt





...och så hittar han en ny doft som troligen måste markeras över



Nu har han fått syn på den ståtliga collien som jag brukar möta på morgnarna


Matte står och pratar med en granne på avstånd för att inte smitta ner henne




Nu tycker nog Albin att det får vara slutsnackat










För ovanlighetens skull hoppade Albin upp i soffan och la sig en stund tidigare idag



...kanske för att Leo har snott hans dagbädd







Robban och Lena har precis anlänt till Centralen från Kungsör. De hade otur för deras tåg anlände precis när pendeltåget till Nynäs gick så nu får de vänta en hel timme till nästa tåg. Matte bad Robban köpa med sig blåbärssoppa som hon tror att hon  kanske får i sig utan att det kommer upp igen.








Matte brukar aldrig drabbas av influensor eller vinterkräksjuka men någon gång ska väl vara den första. Bara otur att det hände just nu. Matte var bortbjuden på julmingel i kväll och i helgen hade hon tänkt besöka julmarknaden i hamnen. Så typiskt!


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar