"Twingly statistik"

tisdag 6 december 2016

Vaktar.....åt rätt håll....godis



Morgonrunda tillsammans med Timo i morse



Timo hade varit magsjuk i natt men nu såg han pigg ut




...men vart tog han vägen åt? Han har tydligen ett speciellt toaställe på morgnarna













Albin ute på morgonrunda vid niotiden i morse


Han fick gå ut lite tidigare än vad han gillar men en hantverkare från hyresvärden skulle komma kl 10  så matte ville att vi hundar var rastade och hade ätit frukosten innan dess. Själv mådde hon fortfarande pyton.




Hantverkaren kom på bestämd tid. Jag har träffat honom många gånger tidigare men ändå kände jag att jag måste vakta både matte och Albin, ja till och med Iris. Leo gömmer sig alltid när det kommer främmande folk så honom behöver jag inte bry mig om. Så länge karln stod stilla och hälsade på oss så var allt okej för han är riktigt snäll men så fort han rörde sig kom mina vaktinstinkter fram. Inte för att jag skulle göra något våldsamt men jag det räcker med att skrämmas har jag märkt. Eftersom matte inte mådde så bra kopplade hon mig för att hålla koll på mig på nära håll och så att karln kunde röra sig fritt i lägenheten. 













Matte tycker att hon mår lite bättre nu i eftermiddag men är långt ifrån helt bra. Blodtrycket har sjunkit något  och det var väl på tiden. Igår morse fick hon ringa efter Carina som var snäll och kom hit och gick rastrundor med mig och Albin. Tur att hon var ledig då. Hon skjutsade också matte till husläkaren för akutbesök.  Där konstaterade de att blodtrycket var alldeles för högt men att sänkan var bra. Influensan var nog på väg ur kroppen. Matte ska kolla trycket hos dem ett par gånger, tisdagar och torsdagar innan nästa läkarbesök för att se om de ska sätta in blodtrycksmedicin igen. Hur som helst har mattes blodtryck varit stabilt sedan hon slutade med medicinen helt för två år sedan. Man ska ju inte äta hjärtmedicin om man inte har fel på hjärtat och det har inte matte. Det måste ha varit influensan som har fått blodtrycket att plötsligt stiga så mycket.



Carina lagade middag, en god kycklingrätt, till matte och sig själv och stannade kvar tills vi fick vår kvällsmat. Hon skulle ju upp klockan fyra på natten för att köra tågersättning men när hon kom hem började hon också må illa och spy. Hon åkte dock till jobbet men då visade det sig att pendeltågen gick så det behövdes inga ersättningsbussar. Carina var inte glad om jag säger så. SL borde väl meddela att tågen gick kan man tycka. Hur kul är det att gå upp och åka på hala vägar med en stor buss mitt i natten om det inte är nödvändigt?













Hantverkarna har tydligen jobb i trappuppgången intill också. Nu är de två som kånkar in grejer från bilen. Vad spännande tyckte Albin











Robban tog ledigt idag för att bilen skulle besiktigas och den gick igenom utan anmärkningar. Skönt! Personalen tyckte att bilen var i mycket gott skick och de var imponerade av de stabila hundgrindarna bak. Skulle fler hundägare ha, ansåg de....

Först fick bilen en nödvändig tvätt....
















Nu väntar vi bara på kvällsrundan och kvällsgodiset men det är ett par timmar kvar tills dess....









Mitt favoritgodis som vi får på kvällarna. Så gott!


Ibland får vi dentastick och de går ju också ner utan problem...














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar