"Twingly statistik"

fredag 21 juli 2017

Domen....promenad.....trångsynta o egoistiska



Det har varit en riktigt varm dag idag igen...puh










Robban ska skjutsa matte till läkaren och vi ska följa med. 

Där fick hon sin dom. Läkaren förklarade varför ortopeden i Västerås inte kan hjälpa matte. Diskbråcket sitter så illa till så att en operation är mycket riskabel och därför helt uteslutet. Och det förstår ju matte också men hon undrar varför inte ortopeden kunde meddelat det själva till henne? Då hade hon sluppit retat sig på att hon inte fick komma till en specialist. 

Mattes husläkare som hon har stort förtroende för, kunde bara erbjuda att matte testar en medicin Gabapentin, ett läkemedel som används för att behandla epilepsi och neuropatisk smärta. Smärtstillande medel tar inte på nervsmärtor. Han förstod ju mycket väl hur ont matte har och tyckte att hon skulle prova medicinen i en månad tillsammans med Alvedon men som sagt, matte är allergisk mot så många läkemedel så hon är tveksam och inte blev hon lugnare när hon hade läst bipacksedeln. Dessutom ska hon inte fortsätta med sjukgymnastiken eftersom den bara har förvärrat det hela.....



Robban rastar oss vid läkarstationen



...och matte hade tagit med sig vatten....så gott i värmen



Det fanns en hel del spännande dofter






















Robban tog en promenad med oss när vi till slut kom hem



Albin la sig ner som vanligt



...och det stup i ett. Vi höll ju aldrig på att komma runt




...ny väntan på Albin










Matte är för övrigt oerhört irriterad på trångsynta egoistiska människor som ska överklaga allt. Kommunen hade klubbat igenom att det skulle byggas en stor hundrastplats här i stan och den skulle behövas i allra högsta grad.. Då har folk överklagat beslutet. Hundar kunde ju skälla och så skulle det bli trafik med hundar utanför deras bostäder. Det löjliga är att det inte är de närmsta grannarna som har överklagat utan folk som bor längre bort?!?! Ja, nu har kommunen lagt ner projektet efter alla överklaganden.....suck.....Det är så löjligt så det inte är sant, säger matte och jag håller med och inte minst med tanke på att det dräller av hundar här som inte får springa lösa någonstans...trist att det finns så många som inte gillar oss hundar








Vi fick ingen lunch idag men däremot åt vi kvällsmaten två timmar tidigare än vanligt för Robban och Lena har nog just nu kommit fram till Nynäshamn. Albin fick följa med. Det räcker nog för matte att hon tar kvällsrundan med enbart mig.

Sjöräddningen i Nynäs har mingelfest för sina aktiva medlemmar. Det är en inofficiell invigningsfest då deras nya stora flytande stationshus nu äntligen är färdigbyggt. Den stora officiella invigningen sker den 1 september och då ska matte och jag också följa med dit.



En bild från uppbyggnaden av stationshuset











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar