"Twingly statistik"

onsdag 3 januari 2018

Urtrista dagar....
Så trista dagar det har varit. Igår skjutsade Robban matte till Västerås. Hon hade tid på ortopeden och vi fick inte följa med för Robban trodde att det skulle bli för kallt och rått i bilen för oss. Han visste ju inte hur lång tid det skulle ta på sjukhuset. Dessutom skulle de stanna till vid IKEA och byta ut en mindre hylla som var trasig. 


Ortopeden frågade matte om hon ville ha en ny höft? Vill och vill, men jag vill gärna bli rörligare, kunna ta promenader och slippa den hemska smärtan, sa matte. Nu står matte på väntelistan för höftoperation. Det tar mellan två - fem månader innan hon kan få genomgå den. Västerås sjukhus gör 25 höftoperationer varje vecka och det är 90% chans att operationen blir lyckad så man ska vara medveten om att det alltid finns en risk. De flesta höftoperationer görs på grund av artros. Den gräsliga smärtan i knäet kan också bli bättre genom höftoperationen om man har tur, sa läkaren...
Däremot finns inget att göra mot diskbråcket i ländryggen eftersom det sitter alldeles för illa till.
Hur som helst var den danske ortopeden jättetrevlig. Han  beskrev risker och fördelar mycket noga så matte fick stort förtroende för honom. Nu är matte inte orolig för själva ingreppet utan för ryggmärgsbedövningen/sövningen eftersom hon är allergisk mot medlen...Innan de åkte iväg igår morse drabbades Robban plötsligt av magsjuka eller om det är influensa och när de kom till  sjukhuset blev matte också illamående och fick springa på toa. De är fortfarande inte helt friska utan har fortfarande magont. Robban är värst drabbad så han orkade inte göra mycket igår när de väl var hemma igen. Han sov över här i natt för att inte smitta ned Lena. Han har inte gjort många knop idag heller..Men vi har i alla fall varit ute mer än igår. Även om jag inte har något emot att ligga i soffan så blir det långtråkigt i längden.
Ute på morgonrundan med matte i morse. Skönt att det är varmt, vindstilla och barmark


Jag får väl dra matte uppför backen där framme
Vi tog en lite längre promenad vid lunchtid...
Där kommer Albin och Robban


Robban har fixat något med bilenVad har Albin fått nys på?
Han vill inte gärna lämna de spännande dofterna på marken...
Matte behövde handla lite på Ica. Måste jag in i bilen?

Det går inte att ställa ifrån sig ett vattenglas någonstans förrän Iris är där och dricker...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar