"Twingly statistik"

onsdag 17 april 2019

Långpromenad....fika...varg...Glad Påsk!




Robban gick en långpromenad innan han åkte och jobbade vid 14.30-tiden. Jätteskönt väder, +14 grader men när solen försvinner är det lite kyligt ändå....





Albin undrar vilken väg vi ska ta?



...och kollar frågande på Robban




Vi har knappt sett till en själ ute men där borta går i alla fall en vit hund som jag inte känner igen....










Innan vi gick långpromenaden var Robban och matte och fikade hos Lena på hennes café. Det var evigheter sedan matte var där senast. De har öppet hela påskveckan.



Lenas café ligger i samma lokal som Miniature Kingdom. De som har vägarna förbi Kungsör borde kolla på detta fantastiska miniatyr av Sverige. Det är så otroligt detaljrikt och skickligt gjort. De har öppet hela påskveckan 10-16. Annars är det enbart på lördagar - söndagar men det går för grupper att boka annan tid. Väl värt ett besök!










Matte har läst boken "Vargattacken" av Lars Berge och blev förstås illa berörd av hur människan hanterar vilda djur. Författaren har gjort en noga och ordentlig undersökning av vad som egentligen hände på Kolmårdens djurpark år 2012 då en djurskötare hittades död inne i varghägnet. Det hade förkommit flera incidenter tidigare som har mörkats och tystats ned. Kolmårdens ledning har inte heller lyssnat på utomstående experters varningar från både Sverige och utlandet. Ett otroligt nonchalant och oansvarigt agerande från deras sida. Matte rekommenderar boken till alla som är intresserade av vilda djurs beteende och människans önskan av att socialisera vilda djur. Författaren tar också upp hur andra vilda djur över världen behandlas. Boken är mycket välskriven och läsvärd! Rekommenderas starkt!










...och Iris



...och Leo




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar