"Twingly statistik"

söndag 7 april 2019

Promenader....kalas.....hosta




Det blev en stadspromenad på förmiddagen i halvklart väder, +8 grader och blåst. Robban ska ta en långpromenad med oss i kväll i samband med kvällsrastningen...



...som vanligt gäspar Albin lite då och då





...två goldenhundar passerade förbi men Albin upptäckte dem för sent för att hinna reagera. Golden är ju inte hans favoritras precis




På väg mot Ica. Matte behöver fylla på förrådet med grönsaker och frukt





...och här står jag och väntar



...och det gör stretchande Albin också. Gäspar han inte så är det stretching på gång











Vet inte hur många koppar citron/ingefära/honungsvatten matte har druckit idag och det vet hon nog inte själv heller? Hon har ont i halsen och har fått en mycket jobbig hosta och tyvärr är hostmedicinen slut. Matte ska till läkaren i morgon så vi får väl se vad han säger.






Igår var matte, Robban och Lena på födelsedagsfirande i Solna. Mattes ena brorson fyllde 40 år. Han hade dukat upp ett stort lunchbuffébord med massor av mycket goda rätter och allt hade han lagat själv, både maträtter, tårtor och andra bakverk. Han är verkligen duktig i köket.

Det blev förstås en lång trist dag för Albin och mig för vi fick inte följa med. Enligt matte var det lugnast för oss för dit kom  två andra livliga hundar också. Matte vet att jag hade fungerat som polis om jag hade varit med för jag gillar inte lek och stoj...

När de kom hem tog Robban en långpromenad med oss innan han skulle iväg på nästa kalas. Han och Lena skulle hem till vänner och fira en kille som fyllde 25 år.











Matte har läst "Järtecken" av Christoffer Carlsson. Han är författare och filosofie doktor i kriminologi och känd från  "Veckans brott" som visas på SVT.

Det står på framsidan att det är en kriminalroman men matte tycker snarare att det är en välskriven roman som handlar om ett tragiskt mord som skett en novembernatt år 1994 men vad hände egentligen och är rätt person dömd? Handlingen utspelar sig i Halland och författaren skildrar karaktärerna och miljöerna på ett mycket trovärdigt sätt. Huvudkaraktären är den känslige polisassistenten Vidar Jörgensson. Romanen handlar mycket om arv, skuld, svek och lojalitet. Rekommenderas!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar