"Twingly statistik"

tisdag 16 april 2019

Väntan....långpromenad...elrullstol




Hela dagen har bara varit en lång väntan. Vad jag väntat på? Jo, på matte som åkte iväg redan klockan åtta i morse och hon kom inte hem förrän strax efter 15...Visst Robban har varit här men det är inte samma sak tycker jag. Han gick en långpromenad med oss innan han började jobba kl 15.00. Vi behövde alltså inte vara ensamma så länge....






Matte var först på Hjälpmedelscentrum i Västerås för att kolla på och provköra en elrullstol. Matte fick ju ansökan om elrullstol beviljad för över ett år sedan men kommunen kan inte fixa fram ett förråd/garage att ställa den i. Eftersom matte nu har tröttnat på att aldrig komma ut och gå lite längre promenader så har hon bestämt sig för att förvara elrullstolen här inne i vardagsrummet. Det är det enda stället i lägenheten som den kan få plats på. Vi har hiss i trapphuset men frågan är nu bara om det funkar att komma in och ut ur hissen för trångt är det? Ja, hur som helst sa arbetsterapeuten att de får prova.

Matte provkörde elrullstolen och tyckte att det var jättekul. Dessutom fick hon beröm för att hon körde bra på olika underlag, i trånga passage och mellan en massa utställda koner utan att köra in i någonting..






Från Västerås åkte matte direkt till sjukhuset i Köping. De ringde igår och sa att de hade fått ett återbud som matte kunde få och hon var glad att det gick så fort för hon skulle ju få vänta i tre månader på gastroskopiundersökningen. 

Men det gick inte alls bra. Läkaren blev tvungen att avbryta undersökningen för matte fick upp så mycket slem så att hon inte kunde andas. Han sa att vi får makulera gastroskopin för den kommer inte att kunna genomföras. Däremot ska matte äta dubbel ranson av magsaftsmedicinen på grund av hon har så stora besvär av magmunsbråcket. Han sa också att magsaften som går upp i strupen trycker på lungorna och ger andnöd.

Matte frågade honom om han hade några kostråd eftersom hon får jätteont oavsett vad hon äter. Och då sa han: sitt rak i ryggen gärna smått bakåtlutad, ät lättsmält mat, tugga noga o väl men du ska fortfarande äta god mat.

Matte fick absolut inte sitta i en soffa och hänga över ett soffbord för att äta, men det gör heller aldrig matte..

Den här undersökningen skulle göras på fastande mage så matte hade ju inte ätit sedan igår kväll. Hon fick inte dricka heller. Tur att hon tog med sig lite fruktsallad för hon fick vänta i en timme på taxin när hon skulle hem.






Väl hemma tog matte en kortare rastrunda, först med Albin och sedan med mig....















Och i kväll spelas den sjätte matchen mellan Djurgården - Färjestad på Globen. DIF fick ju storstryk sist i Karlstad men leder 3-2 i vunna matcher. Det kan gå hur som helst i kväll. Trist är att DIF saknar så många viktiga skadade spelare för de hade behövts nu...












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar