"Twingly statistik"

fredag 24 januari 2020

Promenad....artros....nymåne...nyår




Jag kollar efter Robban och Albin men de verkar inte komma någon gång. Robban skulle uträtta ett snabbt ärende innan vi tog långpromenaden. Nu börjar matte att frysa så nu väntar vi inte längre..Det blåser riktigt kalla vindar...




Långt där borta åker mannen med elrullstolen och sin lilla hund. Matte tycker att han åker alldeles för fort med tanke hundens korta små ben...




Robban och Albin kom efter en stund. Vi mötte dem vid fotbollsplanen. Matte släppte mig så jag fick springa och hälsa på dem...



Robban skulle in på Ica innan vi gick hem så här står vi och väntar








Matte fick ett brev från ortopedläkaren som egentligen skulle ha ringt matte häromdagen om röntgensvaret. Han skriver att det inte finns någon artros i höger höft. Mycket märkligt eftersom hon har röntgat den höften två gånger tidigare, första gången redan år 2007 och då fanns artros där. Av den anledningen fick hon senare gå på sjukgymnastik. När det bestämdes att matte skulle operera vänster höft för 1,5 år sedan så pratade den läkaren just om den högra höften också medan han kollade på röntgenbilderna. Eftersom matte hade större besvär med vänster så opererades den. Artros kan ju inte försvinna och vad är det som gör så förbaskat ont i så fall? Mycket konstigt! Hur som helst blir det ingen mer uppföljning från sjukhuset. Ja, ja, matte klarar sig ändå. Hon vill ju inte opereras om hon slipper...Tur att hon har elrullstolen!






Det är nymåne och som vanligt vid denna fas kan tekniska prylar strula. Matte har själv märkt det idag då internetanslutningen har lagt av till och från hela dagen. Strömavbrott är också vanligt. Många kan känna sig rastlösa och äventyrslystna av den ökade energin. Uteliv och socialt umgänge kan locka!
Ta det lugnt i trafiken och var försiktig med eld!







Det kinesiska nyåret firas alltid vid första nymånen efter vintersolståndet. Det är kinesernas viktigaste helg och innebär umgänge med familjen, festligheter och fyrverkerier.



Enligt kinesisk astrologi börjar nu Råttans år. Att vara Råtta låter kanske inte så lockande för oss i västerland men kineserna ser inte råttan på det sättet. Råttan är ett mycket klokt djur.

Råttans år är inledningen på en ny tolvårsperiod och det brukar utmärkas av framtidstro och symboliserar nystart. Det blir ett spännande aktivt år. Ekonomin kan genomgå positiva förändringar, både för din och Sveriges. Allt tyder alltså på förbättrad ekonomi och tillväxt. Detta är ett bra år att starta nya projekt, skaffa nytt jobb och för att göra investeringar. För den som är född i Råttans år går det extra bra för och även för dem som har liknande egenskaper.



Vill du läsa mer om mattes förutsägelser för Råttans år 2020 kan du göra det på hennes hemsida hundkonsultsonja.se under "Kinesisk astrologi"







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar