"Twingly statistik"

torsdag 7 januari 2021

Promenad...astma...antikropp

 


Undrar varför polisen åker runt skolan så här tidigt på morgonen. Det brukar sällan synas till några poliser i den här stan..


Jag hörde ett mysko ljud inifrån buskaget..Vet inte vad det var för något?







Där borta går en Berner sennen. Hans matte får knappt med sig hunden. Det verkar vara en jättebusig unghund...



Och där borta kommer gråhunden med sin matte. Vi brukar möta dem ofta på våra promenader...




Äntligen börjar vi närma oss hemmet...





Robban var hos tandläkaren idag igen. Nu har han lagt ut drygt 5000 kr pga inflammationen han fick i underkäken efter covid19 och han måste tillbaka på återbesök i slutet av månaden. 

Matte trodde att han kunde äta efter ett par timmar så hon hade lagat ugnsbakad torskrygg till middag men han får inte äta förrän i morgon. Tur att han fick i sig två mackor till frukost i morse. Torskryggen får han med sig i matlådan i morgon.






Matte pratade med öron-näs-halsmottagningen idag. Hon ska dit på måndag men är fortfarande lika snorig och täppt som tidigare och då är man inte välkommen. Hon har ju redan fått avboka tiden tre ggr för att hon är förkyld. Nu misstänker matte att det är allergi som är orsaken och hon misstänker en av astmamedicinerna, så nu tänker hon inte inhalera den i kväll och dessutom göra uppehåll i minst en vecka för att se om det blir bättre då. Problemet är att hon kan få det betydligt jobbigare med andningen då. Så typiskt att när de hittar ett läkemedel som funkar bra på matte så är hon kanske allergisk mot det också....Matte har tidigare provat flera olika astmamediciner som har visat sig att hon inte tål... 

Sköterskan sa att matte kunde komma trots sina besvär så skulle läkaren få avgöra vad och hur hon ska behandlas. 

Matte har polyper i näsan som gör att slemhinnan på insidan av näsan svullnar sakta och näsan blir tilltäppt. Av den anledningen är nätterna ett helvete eftersom det inte går att sova lång stund åt gången. Matte kan inte andas genom näsan och munnen blir då snustorr i stället. Problem är också ständigt rinnande näsa och nysningar dag som natt. Detta problem drabbar ofta personer med astma och som är överkänsliga mot Magnecyl och Ipren och det stämmer verkligen in på matte.





Robban är ledig idag men måste till sjukhuset ändå i kväll för att ta antikroppstest. Lena ska också ta det och märkligt nog fick hon samma tid på samma plats, så de kan åka tillsammans dit.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar