"Twingly statistik"

fredag 11 oktober 2019

Promenader....parkeringar....



Morgonrunda klockan åtta och skolelever är redan igång på idrottsplatsen igen. Ja, men nu regnar det ju inte i alla fall...



Och vem har varit här? 






Ute på långpromenad som vanligt



Albin sniffar efter en Jack Russell som passerade förbi. Robban blir förvånad över att han har blivit så duktig vid hundmöten. 




Tidigare mötte vi en svart hund som morrade argt mot Albin och mig men Albin stod lugnt kvar och svarade inte emot då heller och jag ignorerade den hunden helt som vanligt...







Vi kom precis in från en längre kvällspromenad i trist regnväder och nu är matte riktigt irriterad. Hur fasiken kan man parkera så att man ställer sig och hindrar så att folk inte kommer fram på gångvägen. Matte kom inte emellan bilarna med både elrullstol och mig bredvid sig. Det finns stora p-platser som inte används utan vissa är så slöa så de ska stå så nära fotbollsplan och ishall som möjligt, ja till och med uppe på gräsmattorna för att de ska slippa gå ett par meter. Det är väl inte meningen att rullstolsburna ska behöva åka runt halva stan för att ta sig fram. Är även osäker på om en cyklist hade kommit emellan bilarna. Nu har matte tröttnat på bilar som ständigt står i vägen så nu tänker hon påpeka detta för kommunen.








Matte har nu läst "Scener ur hjärtat" av Malena Ernman och Svante Thunberg. Det är en självbiografisk bok som handlar om Malena, hennes make Svante och de två döttrarna Greta och Beata. Halva boken handlar om familjens stora dysfunktionella problem och jakten på diagnoser för döttrarna och Malena själv. Andra halvan rör klimatet. Klimatdelen verkar mest vara känslomässigt och politiskt styrd, absolut inte vetenskapligt. Det finns inga källhänvisningar till deras påståenden och allmänna tyckanden. Kött, flyg och fossildrivna bilar är stora hatobjekt. Matte tycker synd om döttrarna och att det är skrämmande med detta överdrivna  klimatengagemang. 

De som läser boken får bilda sig en egen uppfattning men matte gillar den inte alls. Hon blev till och med riktigt förbaskad bitvis.

Att påverka människor och världen genom skrämselpropaganda, hot och hat leder inte heller till något positivt och är helt fel metod. Motståndet blir bara allt större.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar