"Twingly statistik"

onsdag 9 mars 2022

Promenader i strålande väder....vettig

 


Det har varit strålande fint väder idag men även om solen värmer skönt så känns det att det är kallt i luften....




Det blev några hundmöten idag också och Albin har skött sig jättefint varje gång



En hundägare med två hundar, ser ut som Cavalier King Charles passerar förbi.....Matte har inte sett dem tidigare








Och jag kollar in en lekfull borzoi. Den kan inte vara så gammal. Snacka om att det har dykt upp många nya hundar i stan...



...och där går de tre cocker spanielhundarna men de brukar vi möta lite då och då







Albin har fått syn på den fina schäfervalpen . Matte lät dem passera förbi innan hon fortsatte....



Matte stannade för att släppa förbi en lång radda med rullstolar. Personal från äldreboendet låter åldringarna få komma ut på en promenad i solen. Det måste varit skönt och välbehövligt. De har väl mer eller mindre varit instängda hela vintern....








Det sitter också fyra damer ute och fikar vid äldreboendet



...men vid demensboendet är det tyst och igenbommat. Hoppas att de också kan få komma ut i friska luften snart 






Matte var ju hos hjärtläkaren idag. Det var den bästa läkaren matte har träffat på år och dag. Han är överläkare på kardiologen och ingav mycket stort förtroende. 

Matte har haft problem med sitt blodtryck i drygt 20 år och det började när hon inhalera Pulmicort, ett astmapreparat med kortison i. Då fattade inte matte att det var kortisonet hon reagerade så starkt på men har senare förstått det, eftersom blodtrycket har ökat skyhögt vid varje kortisonpreparat som hon har tagit, oavsett form av preparat. Vet inte hur många gånger matte har fått uppsöka akuten pga av detta, men det är åtskilliga gånger under årens lopp. Läkarna har tydligen inte heller begripit det, för de har bara gett henne andra blodtrycks/hjärtmediciner, vilka hon har mått ännu sämre av. 

Nu inhalerar matte två astma/KOL-läkemedel. Den ena innehåller kortison och matte har länge påpekat för läkarna att det är detta läkemedel som orsakar hälsoproblemen, men inte fått gehör. 

Inte förrän idag. Läkaren sa direkt att matte har rätt. Han sa till och med att matte är en mycket vettig person som har full koll på sin kropp, vilket inte alla har. Kortisonet ökar blodtrycket, vilket matte är extra känslig för, ja läkemedel överhuvudtaget, vilket inte alla läkare vill höra talas om. 

Och att matte har mått så dåligt av hjärtmediciner som hon har ordinerats är inte konstigt, eftersom hon inte har något hjärtfel.



Problemet är nu lungornas funktion. Matte måste inhalera sina läkemedel, men Flutide som innehåller kortison måste ges i betydligt mindre dos. Han sa att de kommer säkert att säga på apoteket att det inte finns en så låg dos men du ska stå på dig och säga att du måste ha det.

Läkaren sa också, att från och med nu så är jag din läkare, så om du behöver beställa tid, säg att du ska till mig. Läkaren är bara där varannan vecka men matte blev oerhört glad och tacksam över att hon fick den möjligheten. Att äntligen få en läkare som är kunnig och vet vad han pratar om. Han rensade mattes läkemedelslista, läkemedel som stod kvar fast matte har blivit jättesjuk av dem. Matte har absolut ingenting mot sin "gamla" och mycket trevliga husläkare men han har inte alls samma kunskaper.

Matte blev mycket förvånad när hon kom in på apoteket här i stan och det visade sig att de hade den låga dosen Flutide hemma. Det berodde på att det finns ett par barn här i stan som har ordinerats detta läkemedel. 


Något matte ofta tänker på är alla dessa gamlingar som sjukvården proppar i olika mediciner. Läkemedel mot än det ena, än det andra, men som kanske inte alls passar ihop och som dessutom förgiftar kroppen. Inte undra på att det sker så många fallolyckor och andra olyckshändelser samt att folk hamnar i depressioner.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar