"Twingly statistik"

tisdag 8 mars 2022

Sena promenader....körigt....

 


Idag har allting blivit förskjutet, promenader, måltider, ja allt och det har varit ett evigt väntande....Robban kunde inte ta morgonrundan av flera anledningar. Kl 08.00 skulle Bärgslagsbladet komma och göra ett nytt reportage om caféet och dessutom skulle han tillaga "Dagens lunch", som var ugnsbakad kycklingfilé med soja och sambal oelek och som serverades med ris och grönsaker.



När matte var han hos sin sjukgymnast igår sa hon till i receptionen att hon behövde prata med sin läkare angående sin medicinering som inte alls fungerar på det galopperande blodtrycket och läkemedel som hon bara mår pyton av..Läkaren skulle ringa i morse mellan 8-9 och självklart ringde han 08.54. Vi hade inte hunnit gå ut på morgonrundorna ännu. Den här veckan finns en känd hjärtläkare från Uppsala på läkarstationen, så matte ska få komma till honom i morgon.





Vi kom ut på morgonrundan till slut i alla fall...




Medan jag var ute på morgonrundan med matte hann Robban komma och gå rundan med Albin.




Robban har haft en körig dag. Han blev tvungen att ta en rastrunda med oss vid 13-tiden pga att matte inte alls mådde bra. Och vid 15-tiden rastade han sin kompis Jannes hundar,
som började jobba vid 12-tiden. Deras matte var i Stockholm på utbildning



Robban har inte träffat hundarna på flera månader. Vem som helst skulle inte gå in och mötas av två rottweilers men de blev jätteglada när han kom. Inte mycket till vakthundar precis...Skämt åsido, en hund glömmer aldrig en person, inte ens efter lång tid och de här två har alltid gillat Robban...







Matte tog sig ut på en långpromenad med Albin vid 15.30-tiden


...och det blev stopp vid alla de 25 lyktstolparna


...och ungefär var och varannan meter




Det finns många dofter som kommer fram på vårkanten...



...även på asfalten






Jag var inte så mycket sämre jag heller.. 




Tur att matte sitter ner, för det tar tid på våra promenader...





Matte har aldrig läst någon bok av Björn Ranelid, så hon tänkte att det var dags för det nu. Hon valde "Lustmördarna". 

Det är tidigt trettiotal och i den lilla byn vid Vätterns strand bor Harald Andersson med hustrun Greta och deras tre barn. De driver en bensinstation och är på ytan en välfungerande familj. Verkligheten är dock en helt annan. Mellanpojken Albert och hans syskon lär sig tidigt att känna igen hat och vrede. De kan varenda svordom som finns, de har hört dem allihop, när föräldrarna slungar dem mot varandra. De vet exakt var alla flaskor och tabletter finns gömda. Albert längtar ständigt efter sin mammas kärlek, men tiger om att hon gör förbjudna saker med honom i badkaret. Ändå finns det ibland plats för skratt och glädje i hemmet, åtminstone fram till den dag då lillasyster Lisen hittas skändad och mördad. Då är Albert 12 år. Han kommer alltid att minnas dagen, då han första gången fick känna doften av den nyfödda Lisen. Det som gör att han uthärdar de hemska stunderna med modern, broderns avund, kamraternas hån och att i vuxen ålder bli övergiven av hustru och barn. Inte förrän sent i livet möter han en kvinna som han känner tillit till och som får höra hela hans historia.

"Lustmördarna" är en roman om ondskan men även om ljuset, som gör att människor överlever trots svek och motgångar.

Författaren är en mästare i svenska språket men matte tyckte att det var lite för mycket upprepningar, i synnerhet i slutet av boken.



Nu ska matte kolla på DIF - Timrå







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar