"Twingly statistik"

fredag 4 november 2022

De vanliga promenaderna...kall blåst

 


Det första som hände idag var att jag blev utskälld av en Shih Tzu i morse. För övrigt har vi inte mött en enda hund ute idag heller. Mycket märkligt!



Han hör att det hamras på någon kåk någonstans men det gick inte att lokalisera var 






Matte skulle beställa tid hos sin husläkare. "Kan du vara här om 20 minuter"?, frågar sköterskan. "Nej, det blir nog svårt, eftersom jag bor 2,5 mil bort och måste ringa efter sjuktaxi ", svarade matte. Då fanns det ingen annan tid än förrän den 14 november, så matte tog den men hon kunde knappt ta sig ut med oss idag. Hon är ju himla envis och smärttålig, så det gick till slut. Vi har alltså gått de vanliga promenaderna...





Ett par grabbar busleker så Albin måste hålla koll. För övrigt har det varit ganska så folktomt ute idag också



Han hade nog hoppats på att det var en hund som kom emot dem men det var en äldre dam med shoppingkärra...





Vi gick till sopcontainrarna igen. Denna gång med en hel del kartongförpackningar. Samma karl som fiskade upp pantburkar häromdagen var här idag också. Det kan inte vara lätt att få upp burkarna ur den stora och djupa containern men skam den som ger sig...


Och vem har varit här? Intressant information...





På eftermiddagen var det riktigt ruggigt med hård kall blåst





De enda som hördes och syntes var ett gäng grabbar som spelade fotboll






Matte har inte kunnat göra så mycket mer än att ta våra promenader men hon har även gjort lite skrivarbete till caféet.






Iris har inte gjort så mycket väsen av sig hon heller..





Matte har läst "Besökaren" av Dag Öhrlund, en psykologisk spänningsroman, där en vanlig människas snedsteg leder mot katastrofen.
Den framgångsrike författaren Tristan Heckscher befinner sig i sin skrivarstuga på Österlen. Hans förra roman blev en  dundersuccé och nu sitter han med uppföljaren. Hans äktenskap knakar. Ofta delar han en flaska whisky med sin granne, den tjurige kriminalkommissarien Ewert Truut, vars karriär har gått snett efter ett misslyckat fall i Stockholm och är nu förvisad till skånska landsbygden, där han nu sitter med ett mordfall där offret har blivit halshugget.

En dag får Tristan ett beundrande e-mail från en läsare, Therése. Efter en tids mejlande träffas de och inleder ett förhållande. Therése blir alltmer krävande och börjar bete sig allt märkligare. Det börjar gå upp för Tristan att det inte är någon vanlig otrohetsaffär och situationen börjar bli ohållbar.

Boken är lättläst och bra med en viss spänning och samhällskritik. Rekommenderas alltså av matte.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar