"Twingly statistik"

onsdag 2 november 2022

Vanliga promenaderna....bekväm...regn...

 


Idag har vi gått de vanliga promenaderna och det märkliga är att vi inte har mött en enda hund på hela dagen. Alla kan väl inte vara bortresta på höstlovet?



Där borta är det två elever som går in i skolan trots lovet. De har väl någon extraundervisning, antar jag...





Albin fick syn på "Bingo-mannen" och då ville han stanna och hälsa





Albin var inte så sugen på att gå ut på någon långpromenad. Han hade gått och lagt sig istället men matte fick med sig honom till slut i alla fall...Jag har ju alltid varit bekväm av mig och nu tror jag att Albin också börjar bli det...



Väl ute blev det fart på honom. Han hoppades nog på att det var en hund han fick syn på men det var bara ett litet barn som gick bredvid barnvagnen..


Det blev de vanliga stoppen vid lyktstolparna. Här tuggade han i sig lite fräscht gräs





Jag fick följa med till sopcontainrarna som vanligt. Matte skulle slänga plast- och glasförpackningar. Jag kollar in en gubbe som försöker få upp pantburkar ur en container. Han hade en lång pinne som han fiskade upp dem med. Han hade fått upp flera stycken såg jag...Matte tycker att det är för sorgligt att gamla människor ska behöva leta efter pantburkar...


Sedan hamnade vi bakom en personal som drog en rullstol med en man i, framför sig. Man kunde tro att personen ifråga var onykter med tanke på att färden gick allt annat än rakt utan från den ena sidan till den andra över hela gångbanan. Orsaken var att hon kollade på sin mobil hela tiden och styrde rullstolen med enbart en hand. Vi höll oss på ett visst avstånd ända tills de svängde av på en annan gångväg. Undrar vad mannen i rullstolen tänkte? 





När Albin var ute på sin eftermiddagspromenad duggregnade det lite lätt





...och när det var min tur kom det en rejäl regnskur. Så typiskt!

Inte bara jag är trött på regnandet utan det är matte också. Hon hade tänkt beställa fönsterputs men vill inte göra det så länge det regnar var och varannan dag.



Matte ska kolla på derbyt mellan AIK - Djurgården som går på Globen kl 19.00. Första Stockholmsderbyt på många år. Kul och det lär nog höras på läktarna. Hovet är en trivsammare arena för hockeyn men säkerheten är förstås bättre på Globen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar