"Twingly statistik"

tisdag 1 november 2022

Lite piggare....promenader...

 


Det var inte alls kul att gå ut på morgonrundan i morse. Jag var trött och hängig, så rundan blev kortare än den vanliga. Jag har tagit det lugnt och sovit mest hela dagen och nu på eftermiddagen känner jag mig piggare igen....Får hoppas att det håller i sig...




Morgontrötta Albin kom också ut på sin morgonrunda till slut..





Albin är så duktig. Så fort matte måste svara i mobilen eller om hon möter någon bekant som hon vill prata en stund med, så sätter han sig automatiskt intill henne. Nu ringde Robban. Han skulle egentligen ha varit hos matte och hjälpt henne med några saker men han hade stans huvudvärk sedan fyratiden i morse och låg fortfarande till sängs, och det var strax före 11.00. Huvudvärken kommer från hans opererade nacke och dyker upp titt som tätt.


Nyfikna Albin ser att det rör sig där borta. Det är pensionärsgänget som spelar boule.



Albin fick sin vanliga långpromenad. Det har varit gråmulet idag men uppehåll i regnandet. Det ska dock komma regn till kvällen och för mig får det gärna regna på nätterna..





Jag behövde bara gå en kort promenad på förmiddagen men det var ett himla oväsen ute. Kommunalarbetare blåste bort en massa löv överallt och den ena maskinen lät värre än den andra men det måste ju göras förstår jag...


Jag hör en hund skälla men jag ser då ingen någonstans..





Matte hade varit inne på 1177 för att kolla när remissen till fysiologkliniken sändes iväg. Det fanns ingen remiss. Hon ringde till sköterskan på vc. Remissen hade sänts iväg den 18 juli. Det är 106 dagar sedan och man ska få behandling inom 90 dagar. Hon ringde till fysiologkliniken som sa att de hade massor av patienter och matte var inte prio 1. När matte sa att hennes problem med höger ben har förvärrats sedan i somras, sa de att hon måste be sin läkare skicka en ny remiss och redogöra för de ökade smärtorna och domningarna. Sagt och gjort, matte ringde till sköterskan på vc igen och talade om vad de hade sagt. Matte fick telefontid med läkaren nu på torsdag morgon...."suck"

Matte skulle egentligen haft tvättstugan idag men det fick hon skippa. Det finns inte en chans att hon skulle kunna ta sig ner och uppför trapporna och dessutom gå hela källargången ett flertal gånger innan tvätten var klar. Nu hänger det en massa tvätt på tork i duschrummet istället.





Robban kom vid 15-tiden, precis när matte skulle laga mat, så han åt middag här. Det blev ugnsbakad kycklingfilé med rotfrukter.

Han fixade i ordning mattes dator som har strulat och så tog han en kort rastrunda med oss innan han var tvungen att åka. Han skulle hjälpa Lenas pappa med något.

Nu ska vi snart ut med matte i mörkret på en varsin kortare promenad. Nu när vi har gått in i november månad måste vi vänja oss vid mörkret och det gillar jag inte...














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar