"Twingly statistik"

torsdag 3 november 2022

En helt vanlig dag...mat

 


Det har varit en helt vanlig dag, förutom att jag inte har blivit utskälld av någon hund för vi har inte sett till någon idag heller. Undrar var alla hundar är? Jag är i alla fall piggare igen och det är ju verkligen skönt...

Vi har gått de vanliga morgonrundorna, långpromenaderna och den kortare eftermiddagspromenaden. Ingenting speciellt hände under dem. Det är ganska så tyst och dött ute tycker jag.....





Läkaren som skickade remissen till fysiologkliniken i juli ringde till matte i morse. Han var mäkta irriterad, ja inte på matte utan på kliniken. Matte är 4:e patienten som han har måst skickat en extra remiss angående hennes besvär. Han sa att han skulle göra det men matte skulle inte vänta sig att det gick fortare ändå. Det har hon i och för sig aldrig trott heller. Hur mycket tid tar inte allt detta merarbete för läkarna, tid som skulle kunna användas till att ta emot patienter istället?

Dessutom sa han att matte skulle ringa till sin husläkare och beställa ny tid för att se vad som har tillkommit sedan i somras. Själv skulle han vara ledig en tid framöver.

Sagt och gjort, matte ringde och kom till den automatiska telefonsvararen som meddelade att de hade stängt idag på grund av utbildning. "suck"

Matte som har varit sjuklig i stort sett i hela sitt liv och kan jämföra, vidhåller att tillgängligheten till sjukvård har försämrats enormt under 2000-talet. Dessutom är det numera inte så noga med den äldre generationen heller.





Här hamnade de bakom en mycket lång radda med förskolebarn. Albin fick gå i snigelfart tills de försvann in på en annan gångväg


Så intressant...



Albin blev lite skeptisk. Han är van vid att vid den här tiden på dagen så brukar det finns fullt med skolelever ute på rasten och då vill han inte gärna gå den vägen hem. Nu upptäckte han att det var tyst och tomt, så då var det helt okej...


Det är bäst att titta noga omkring sig så att det inte plötsligt dyker upp några högljudda grabbar....





Jag kände nog att det doftade god mat från skolans kök. Bilen var där för att hämta mat till äldreboendena


Äntligen börjar vi närma oss hemmet. Jag är hungrig och vill ha lunch. Vi äter tre gånger om dagen och det beror på Albins känsliga mage och det har jag absolut ingenting emot...Jag kan äta hur många gånger som helst..




På eftermiddagen blåste det upp och det var inte alls så skönt ute, även om solen försökte titta fram emellanåt




Här fanns det flera spännande dofter också





Matte var bort till caféet med lunchmenyerna för vecka 45 + 46. Hon fick då höra att caféet lanserar två nya rätter med lövbiff.

Lövbiffsrulle som innehåller lövbiff, potatismos, isbergssallad, tomat, rödlök, senap och ketchup i tunnbröd. Tillval är vitlöks- eller persiljesmör eller bearnaisesås.

Lövbiff med stekt potatis eller strips, grönsaker samt valfri sås (vitlök-persiljesås el bea)












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar