"Twingly statistik"

måndag 9 april 2018

Dagsregn.....gatukök

Dags för kvällsrunda. Robban ropar på oss men vi gör oss ingen brådska och det är samma visa varje kväll. Nä, nu vill jag inte ut i regnet igen....Det har varit +4 grader och dagsregn förutom mycket korta uppehåll. Det känns nästan som höst igen...

Matte var tvungen att handla ett par varor..
Idag var det premiär för gatuköket på torget och det blev välbesökt på en gång. Matte tyckte att vi också skulle köpa något för att gynna en småföretagare som startar nytt i den här lilla stan. Hon skickade fram Robban som köpte en varsin hamburgare med pommes frites. Nu äter inte matte pommes frites så Robban fick extra mycket. Hamburgare av kött av hög kvalité är gatukökets motto och de var mycket goda enligt både matte och Robban.

Ägaren har tidigare jobbat inom It-branschen i 20 år men efter utbrändhet nu startat i en helt annan verksamhet. Stressigt och nervöst första dagen förstås. Matte ser ju gatuköket från köksfönstret och det har varit strid ström av kunder hela dagen trots vädret. I brist på litteratur så köpte matte tre pocketböcker, deckare skrivna av Jonas Moström. Dessa tre böcker är en serie och huvudpersonen är psykiatriker Nathalie Svensson som även är medlem i rikskriminalens gärningsmannaprofil. Den första boken utspelas i Uppsala och Stockholm. Alla personer i boken blir mer eller mindre misstänkta. Varje bok handlar om ett avslutande fall. Boken är spännande och snabbläst.


Dominodöden utspelar sig i sjukhusmiljö i Sundsvall. Den här boken kunde inte matte lägga ifrån sig utan streckläste den igår kväll. Läsaren hålls i ovisshet och spänningen tätnar hela tiden men upplösningen blev lite väl förutsägbar även om den var ruggig.
Nu har inte matte tid att börja läsa den tredje boken i kväll för nu är det hockeydags igen. Den fjärde matchen i semin mellan Skellefteå - Djurgården börjar strax. Det står 2 - 1 i matcher och det är bäst av sju som gäller. På onsdag spelas nästa match i Globen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar