"Twingly statistik"

torsdag 19 april 2018

Värme....inköpsrunda....tandläkare


Matte linkade runt med mig på morgonrundan. Vi steg upp tidigt och hon tyckte att det var synd om jag skulle behöva vänta på att Robban skulle komma. Albin är ju morgontrött så han tycker bara att det är skönt om han får sova ut.Soligt redan i morse och Iris njuter av den.
Och det var tur att Robban fick dit solfilmen precis när värmen kom för idag åkte vi till Västerås. Matte skulle byta ut en liten hylla som hon köpte på IKEA för flera månader sedan. Matte ville förstås gå igenom det stora möbelvaruhuset och kolla på allt nytt när hon i alla fall var där. De tog en paus i restaurangen där både matte och Robban tog en varsin räksmörgås. Matte äter ju bara glutenfritt numera men gjorde ett undantag eftersom det var mörkt kavringbröd i denna smörgås. Inte så vanligt precis. Den var god och väl värd de 69 kr som den kostade.
Efter IKEA-besöket åkte vi vidare till Biltema för Robban skulle köpa en gummimatta till bilen.
Robban tog en promenad med oss vid Biltema. Skönt att få röra på sig.
Och matte bjöd på vatten. Så gott!


Sista stoppet blev hos Arken Zoo där kattmat och sand inhandlades. Jo, matte köpte förstås Dentastix till oss också.Här står vi och väntar på matte. Hon ska hämta ut blomjord och tio penséer som hyresvärden skänker till sina hyresgäster.Leo måste förstås undersöka vad detta är? Undrar om han känner att det är blomjord för han brukar käka jord ur mattes blomkrukor. Matte tror att det beror på någon brist av något slag men har inte kommit på vad och han gör det bara periodvis? 

Och apropå Leo så har matte beställt tid hos tandläkaren åt honom för hon har märkt att han har ont i munnen när han äter, troligen ett hål eller en bit av en tand som har lossnat. Dessutom har han lite tandsten som ska bort. 

Det är inte lätt att få tid hos djurtandläkare. Först ringde matte till Strömsholm men de var helt fullbokade in i juni och hade inte bokningsschema för längre tid. Matte ringde då Djurdoktorn i Västerås och hade en så himla tur så de hade fått ett återbud på tisdag i nästa vecka. Tyvärr Evidensia också så det lär ju kosta en del men det finns ju inget val. Katten kan ju inte gå runt och ha ont.Jag är helt slut efter dagens aktiviteter i den plötsliga värmen.
Eftersom matte inte längre kan stå eller gå efter dagens strapatser så kommer Robban hit två timmar senare än vanligt för att gå kvällsrundan med oss. Han är på ett möte just nu. Undrar om Albin kan hålla sig vaken tills dess?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar